Ειδήσεις

Μητσοτάκης για την 21η Απριλίου: Η μνήμη των δεινών φωτίζει το ιστορικό και εθνικό μας χρέος

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου – Τόνισε την αναγκαιότητα για τη διατήρηση των κεκτημένων της Μεταπολίτευσης
Το δικό του μήνυμα στέλνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα 56 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας στη χώρα μας.

«Πενήντα έξι χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας, η συλλογική μνήμη δεν παύει να μετουσιώνεται σε αναστοχασμό για τους διαρκείς κινδύνους που πολιορκούν τη Δημοκρατία. Αλλά και σε τιμή προς τους αγωνιστές κατά της τυραννίας που πέτυχαν να επαναφέρουν στην Ελλάδα την ομαλότητα και το πολίτευμα που γεννήθηκε σε αυτήν» τονίζει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Σημειώνει ότι η μνήμη των δεινών που έφερε η 21η Απριλίου φωτίζει το ιστορικό και εθνικό μας χρέος να διευρύνουμε τις πολλές κατακτήσεις της μεταπολίτευσης. «Να υπερβούμε τις όποιες αδυναμίες της. Και να διατηρήσουμε τον τόπο στην ευρωπαϊκή του πορεία και τους πολίτες του σε τροχιά προόδου και ευημερίας. Ταυτόχρονα, όμως, θωρακίζοντας και τη Δημοκρατία απέναντι στους νέους εχθρούς της» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Επίσης υπογραμμίζει ότι η μεγαθυμία της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας δεν είναι αδυναμία. «Γι’ αυτό και οι δίκαιοι κανόνες της κλείνουν τον δρόμο στους υπονομευτές της, όποια μεταμφίεση και αν αυτοί χρησιμοποιούν. Ενώ οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, έχοντας βιώσει την εμπειρία του λαϊκισμού και του ψέματος, αρνούνται να τα ξαναζήσουν. Τιμούν τη σημερινή επέτειο, προχωρώντας Σταθερά, Τολμηρά και μόνο Μπροστά!» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου