Αριθμός που μπορεί να φτάνει και τα 150 κρούσματα ανιχνεύτηκε στη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι

Ενας πολύ μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού ανιχνεύθηκαν στο Κρανίδι, στη δομή προσφύγων και μεταναστών.  Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, τα κρούσματα είναι περισσότερα από 100, ενώ κάποιες άλλες κάνουν λόγο για 150. 

Την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ αυτή την ώρα ο ίδιος αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας μεταβαίνουν στην περιοχή. Μαζί τους μεταβαίνουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο Ερμιόνης, με τη συμμετοχή και του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους. Η αιτία του προληπτικού υγειονομικού αποκλεισμού του ξενοδοχείου που λειτουργεί ως δομή, ήταν η εμφάνιση θετικού κρούσματος σε εργαζόμενη στο ξενοδοχείο, η οποία όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες.

Τη Δευτέρα του Πάσχα πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ στη δομή, αφότου μια Σομαλή πρόσφυγας, η οποία είναι και έγκυος, βρέθηκε θετική στον ιό το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Στο ξενοδοχείο διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι στο σύνολο τους προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ