Εντός Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν τις προπονήσεις οι ομάδες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Λευτέρης Αυγενάκης παράλληλα επεσήμανε πως θα αργήσουμε να δούμε αγώνες με φιλάθλους.
«Καταρχήν θα περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών και με βάση τις οδηγίες τους θα ξεκινήσουμε σταδιακά όπως θα γίνει και με όλη την κοινωνία και την αγορά, το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μπορέσουν αρχικά οι κορυφαίοι αθλητές μας που έχουν διακριθεί ή περιμένουν να διακριθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μπουν σιγά σιγά στους χώρους προπόνησης» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:
«Για το σκοπό αυτό την Πέμπτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των αθλητικών Ομοσπονδιών που είναι μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με τον κ. Καπράλο. Η μετάβαση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική τόσο για τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες αθλητές» είπε.
Όσον αφορά για την ολοκλήρωση των διοργανώσεων ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού σχολίασε:
«Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε, άλλωστε θα περάσουμε και μια διάταξη τις επόμενες ημέρες με την οποία θα μπορεί καθαρά και νόμιμα, να αποφασίσει κάθε Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Λίγκα και με το σύνδεσμο επαγγελματιών παικτών της αν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν το πρωτάθλημά τους».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην οικονομική ασφυξία στις ομάδες αν δεν επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα.
Ειδικά για τις ομάδες ποδοσφαίρου οι αθλητές θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες προετοιμασίας πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, ανέφερε.
«Αρχές Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα»
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε και στην ΕΡΤ1 επαναλαμβάνοντας πως μέσα Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν όλα τα γήπεδα για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις, ενώ εκτίμησε πως τα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, εφόσον βέβαια η Ελλάδα συνεχίσει να διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την πανδημία του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα διευκρίνισε:
«Αν όλα πάνε καλά τα σχέδια μας είναι αρχές Μαΐου να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις για αυτούς που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσα Μαΐου θα ανοίξουν όλα τα γήπεδα για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών και όσων αθλητών συνεχιστούν τα πρωταθλήματα τους.
Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, εφόσον το αποφασίσουν οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ