Ειδήσεις

Γ. Ρέτσος : Επιδεινώθηκε η εικόνα της Ελλάδας εξαιτίας του προσφυγικού

Επιδεινώθηκε εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, η αντίληψη που έχουν για την Ελλάδα οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τη δεύτερη διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησε η βρετανική ανεξάρτητη εταιρεία Censuswide για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Στα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρθηκε ο α’ αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕΓιάννης Ρέτσος, μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν σήμερα ΟΚΕ, ΕΟΚΕ και Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα με θέμα: «Ανθρώπινες ροές και ο κόσμος μας: μπορεί η Ευρώπη ν’ αντιμετωπίσει το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό ζήτημα;».

Ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα παραμένει στην αντίληψη των δυνητικών επισκεπτών ασφαλής προορισμός. Ταυτόχρονα όμως, δήλωσε ότι καταγράφεται επιδείνωση όσον αφορά στο προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο εξελίσσεται σε βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την τελική επιλογή των τουριστών.

Η διαδικτυακή έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη Censuswide για λογαριασμό του SETE Intlligence στο διάστημα 12-14 Απριλίου 2016 σε δείγμα 3.046 ερωτηθέντων οι οποίοι έχουν ταξιδέψει ή σκέφτονται ένα ταξίδι στην Ελλάδα.

Τρεις μήνες μετά την πρώτη έρευνα η οποία είχε πραγματοποιηθεί στο διάστημα 21-25 Ιανουαρίου, από την
προσφυγική κρίση επηρεάστηκε η αντίληψη το 52% των ερωτηθέντων στη Γερμανία (έναντι 46% στην προηγούμενη έρευνα), το 55% των Βρετανών (έναντι 39% της πρώτης έρευνας) και το 31% των Αμερικανών (έναντι 28% τον Ιανουάριο).

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση των προσφυγικών ροών λέγοντας πως «αίσθηση που υπάρχει διάχυτη στον τουριστικό κόσμο είναι πως στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος και της εξέλιξη των προσφυγικών ροών, εδώ και έναν χρόνο,έγιναν σοβαρά λάθη, υπήρξαν παραλείψεις και κακές εκτιμήσεις. Τόσο εντός, όσο και εκτός χώρας».

Όπως επεσήμανε ο Γ.Ρέτσος «η Πολιτεία θα έπρεπε να έχει βρει άμεσα λύσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Θα έπρεπε να έχουν γίνει πολύ πιο συντονισμένες και δυναμικές κινήσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο». Σημειώνοντας πως θα έπρεπε με τις κατάλληλες δράσεις και μέτρα, να έχουν εξασφαλιστεί οι όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες της προσωρινής διαμονής και μετακίνησης των προσφύγων, οι οποίοι, «στην πλειονότητά τους δεν επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα».

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτίμησε πως η πλήρης ανάκαμψη για τα νησιά που επλήγησαν δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Έκανε, μάλιστα, λόγο για την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων στα συγκεκριμένα νησιά στα οποία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται η διατήρηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ, διευκολύνσεις στην κάλυψη των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεών τους αλλά και στοχευμένες δράσεις προβολής τους.

euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου