ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Ρόδου για την ρύπανση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
1

Ένα ισχυρό χαστούκι δέχεται ο Ροδια­κός του­ρι­σμός σήμερα από κακο­ή­θεις συμπο­λί­τες μας που ρυπαί­νουν τους κοι­νό­χρη­στους χώρους, τα άλση, τη φύση γενικά.

Ενώ βρι­σκό­μα­στε λίγες μέρες πριν τις πρώτες αφίξεις των ξένων του­ρι­στών και ενώ ο Δήμος προ­σπα­θεί με το λίγο προ­σω­πικό που δια­θέ­τει να καθα­ρί­σει και να καλ­λω­πί­σει τους κοι­νό­χρη­στους χώρους τους κήπους, τα παρ­τέ­ρια, τις παρα­λίες κλπ., αυτοί οι ασυ­νεί­δη­τοι «σαμπο­τέρ» του του­ρι­σμού και του νησιού κατα­στρέ­φουν το του­ρι­στικό οικο­δό­μημα που άλλοι με κόπο και χρήμα κατά­φε­ραν να στήσουν και να καρ­πού­νται τα όποια οφέλη μαζί με όλους και αυτοί.

Αυτή η νοο­τρο­πία πρέπει να στα­μα­τή­σει το συντο­μό­τερο δυνατόν προτού η μεγάλη δυσφή­μιση της Ρόδου εξα­πλω­θεί παντού και ζημιώ­σουν τον ροδιακό του­ρι­σμό και την χώρα κατ’ επέ­κταση.

Ο Δήμος της Ρόδου πρέπει άμεσα να ενη­με­ρώ­σει, εάν δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα, τους οδηγούς φορ­τη­γών δημο­σίας χρήσεως, τους εργο­λά­βους οικο­δο­μών και όλους τους συμπο­λί­τες μας, για τους χώρους όπου μπορούν να ενα­πο­θέ­τουν τα αδρανή υλικά τους και λοιπά ογκώδη απορ­ρίμ­ματα σε όλο το νησί. Και να ειδο­ποι­ή­σει ότι σε όσους παρα­νο­μή­σουν οι ποινές θα είναι αυστη­ρές.

Όπου υπάρ­χουν σκου­πί­δια να καθα­ρι­σθούν αμέσως και να μπουν απα­γο­ρευ­τι­κές πινα­κί­δες και φράχτες για να μη μπαί­νουν μέσα στους χώρους τα αυτο­κί­νητα.

Το δημο­τικό συμ­βού­λιο πρέπει επι­τέ­λους να ασχο­λη­θεί σοβαρά με το φαι­νό­μενο της «ρύπαν­σης» των κοι­νο­χρή­στων χώρων και του φυσικού περι­βάλ­λο­ντος διότι τελευ­ταία έχει λάβει τερά­στιες δια­στά­σεις με σοβαρές επι­πτώ­σεις. Με ανυ­πο­μο­νη­σία περι­μέ­νουμε ενέρ­γειες σας για αυτό το σοβαρό θέμα.

Δ.Σ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.