Όπως ήταν εύλογο, η πρόεδρος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου απάντησε τον πρόεδρο του Ανταγόρα Μάριο Πλούμπη για τη χθεσινή του ανακοίνωση. Αναλυτικά, όσα έγραψε η Ανδριάνα Μπαφίτη: »Όταν τα μέλη της Τ.Ε. ΕΟΚ και εγώ πληροφορηθήκαμε ότι η ομάδα του ΑΝΤΑΓΟΡΑ επαναδραστηριοποιείται, χαρήκαμε, διότι μια παλιά και ιστορική ομάδα του μπάσκετ της Κω θα προστίθετο στο δυναμικό της Τ.Ε. Όταν δε πληροφορηθήκαμε ότι θα εύρισκαν σπίτι σε αυτήν οι απερχόμενες παίκτριες της ομάδας του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, χαρήκαμε ακόμη περισσότερο, αφού το σωματείο είχε παράδοση στo γυναικείο μπάσκετ, θυμίζω το τελευταίο πρωτάθλημα που κατέκτησε λίγο πριν διαλυθεί ο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ για τη σαιζόν 1996 – 1997, καθώς και τη δυναμική που είχε αναπτύξει στο νησί της Κω.
Χαρήκαμε δε ακόμη περισσότερο, διότι, παρόλες τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες το τιμόνι της ομάδας αναλάμβανε ένας νέος παράγοντας, ο Μάριος Πλούμπης.
Βοηθήσαμε και στηρίξαμε δε όπου και όσο ήταν μπορετό αυτή την προσπάθεια, ακόμη και με τα δελτία των αθλητριών και την όχι και τόσο ομαλή μετάβασή τους από την ομάδα του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ στην ομάδα του ΑΝΤΑΓΟΡΑ.
Εδώ και αρκετό καιρό όμως ο κ. Πρόεδρος και οι συν αυτώ προκαλούν τόσο τα μέλη της Τ.Ε., όσο και εμένα προσωπικά, ποτέ άμεσα, με ενυπόγραφες επιστολές, αλλά πάντα μέσω του τύπου, όταν δεν γίνεται κάτι που να εξυπηρετεί όχι τόσο το σωματείο, αλλά τα προσωπικά και μόνον συμφέροντά τους, επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή ασέβεια τόσο στην ΤΕ ΕΟΚ Δωδ/σου, αλλά κυρίως στα υπόλοιπα σωματεία του δυναμικού της.
Και δεν θα αναφερθώ στα “ φυτέματα ” αθλήτριας του ΑΝΤΑΓΟΡΑ σε προπονητικό καμπ επιλογής παικτριών για την στελέχωση των εθνικών ομάδων, χωρίς την σύμφωνη γνώμη ή καν γνώση της επιτροπής.
Θα περιορισθώ στο να διαφωτίσω το κοινό σας με απαντήσεις στα πυροτεχνήματα του Προέδρου του ΑΝΤΑΓΟΡΑ, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, διότι δυστυχώς, δεν μπορώ να πράξω διαφορετικά πλέον.
Με έγγραφό του το σωματείο, στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, αλλά και σε προφορικές συνομιλίες τόσο με μένα, όσο και με μέλη της επιτροπής, αιτήθηκε ο προγραμματισμός των αγώνων της κατηγορίας των κορασίδων, να γίνεται καθημερινές, διότι απόφαση του σωματείου ήταν τρεις από την ομάδα των κορασίδων [ Κουζούκα – Φραζή – Χατζηνικολάου ] να πλαισιώνουν την γυναικεία ομάδα στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην εθνική κατηγορία.
Με κόπο και βάσανο προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε την κατάσταση ορίζοντας τους αγώνες των κορασίδων, καθημερινές όταν η γυναικεία ομάδα αγωνιζόταν εκτός της έδρας της, δυσχεραίνοντας έτσι την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αφού στον συγκεκριμένο όμιλο αγωνίζονται ομάδες των νησιών της Κω [ 4 ομάδες ], Καλύμνου [ 2 ομάδες ] και Πάτμου [ 1 ομάδα ].
Παρόλα αυτά όμως, με αίτημα του ΑΝΤΑΓΟΡΑ αναβλήθηκε δύο φορές το παιγνίδι των κορασίδων με την ΕΑΚΑ, παρεμποδίζοντας πλέον τη φυσιολογική ροή του πρωταθλήματος.
Για αυτό και αποφασίστηκε ο αναβληθείς αγώνας να διεξαχθεί καθημερινή, αφού αυτό ούτως ή άλλως είχε δηλωθεί ως εφικτό από το σωματείο του ΑΝΤΑΓΟΡΑ.
Άρα, όσα λέει με στόμφο ο Πρόεδρος στο υπό 1/, περί ορισμών αγώνων καθημερινές αποδεικνύουν ότι είτε δεν γνωρίζει τι γίνεται στο σωματείο του, είτε περιγράφει αναλήθειες. Διότι προφανώς είναι εντάξει όταν οι κορασίδες αγωνίζονται καθημερινή ενόψει αγωνιστικού σ/κ με την γυναικεία ομάδα, αλλά δεν είναι όταν πρέπει να τηρηθεί και το τοπικό πρωτάθλημα .
Στην πορεία αφενός επειδή η γυναικεία ομάδα του ΑΝΤΑΓΟΡΑ μετράει 1 νίκη και 15 ήττες και αφετέρου επειδή τα χρονικά περιθώρια της έγκαιρης ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος των κορασίδων στένευαν ορίσθηκε ο αγώνας του σωματείου με τον ΞΑΝΘΟ ΠΑΤΜΟΥ να διεξαχθεί στις 28.01.2018.
Διαφορετικά, λόγω της νησιωτικής ιδιομορφίας και των καιρικών συνθηκών της εποχής ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε εγκαίρως το πρωτάθλημα και να στείλουμε εκπρόσωπο ομάδα μας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Είναι δε γνωστό, ότι εάν ομάδα δεν κατέβει να αγωνισθεί μια φορά μηδενίζεται, ενώ εάν δεν κατέβει δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα, αποβάλλεται από αυτό.
Ο Πρόεδρος λοιπόν , ενώ το γνώριζε, ή όφειλε να το γνωρίζει επέλεξε και ήταν πραγματικά επιλογή του να στείλει τις κορασίδες να αγωνισθούν στην Αθήνα και να μην κατεβάσει ομάδα στον ορισθέντα αγώνα, με αποτέλεσμα να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και να αποβληθεί από το πρωτάθλημα.
Ίσως, διότι πίστευε ότι η Πρόεδρος με την “ κατάλληλη ” πίεση θα ανακαλούσε την απόφαση αυτή και έτσι για άλλη μια φορά το σωματείο θα έκανε ό,τι ήθελε, φέρνοντας τα πάνω κάτω το πρωτάθλημα.
Στα τόσα χρόνια δε που ασχολούμαι με τον αθλητισμό, δεν έχω συναντήσει ποτέ θέμα κοινοποίησης σε σωματείο απόφασης μηδενισμού. Αυτό προκύπτει από το φύλλο αγώνος, το οποίο αποτελεί δημόσιο έγγραφο και κλείνει μετά το πέρας του αγώνα.
Επιπλέον, εάν η ΤΕ ΕΟΚ είχε τέτοια υποχρέωση, τότε θα έπρεπε κάθε αποτέλεσμα να κοινοποιείται και όχι μόνον ο τυχόν μηδενισμός ενός σωματείου.
Στο υπό 5/ σημείο της επιστολής του ο Πρόεδρος αναφέρει “ εντολή της ΕΟΚ ήταν να λυθεί το θέμα εκ των έσω ”…….
Γιατί ο Πρόεδρος δεν αναφέρει όπως πιο πάνω πράττει, τι ενέργειες έκανε για να μάθει και ο κόσμος τον τρόπο που κινείται ?
Θα ήταν χρήσιμο μιας που αναφέρεται σε νομιμότητα ενεργειών και παρατυπίες………
Ξεχνάει δε επιλεκτικά να αναφέρει ότι κλήθηκε εγγράφως να παραστεί κατά την εκδίκαση της ένστασής του και να εκθέσει τις απόψεις του, πράγμα που δεν έκανε, απαξιώνοντας την ΤΕ ΕΟΚ για άλλη μια φορά.
Η ένσταση σας κ. Πρόεδρε ήταν και είναι τυπικά απαράδεκτη, όπως και νόμω και ουσία αβάσιμη.
Και όπου και να προσφύγετε, σας ενημερώνω, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε.
Και επειδή κατηγορείτε εμένα προσωπικά για παράνομες και παράτυπες ενέργειες, σας συμβουλεύω πρώτα να φροντίζετε τα του οίκου σας και τις ενέργειές σας να είναι νόμιμες και μετά να κρίνετε των τρίτων.
Γιατί οι τρίτοι δεν χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, ακόμη και πολιτικά μέσα για να εκβιάσει μια καθόλα νόμιμη συμπεριφορά και απόφαση, που περιφρουρεί το συμφέρον ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ της περιοχής.
Σας προκαλώ δε να προσφύγετε όπου θέλετε για να αποδειχθεί ποιος είναι αυτός που υιοθετεί το παράνομο και το παράτυπο . Και τότε θα προσκομίσετε αναγκαστικά και το καταστατικό Σας, όπως και εμείς όλα τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας για σας.
Επειδή δε κλείνετε την επιστολή σας με προσωπικές σας απόψεις, θα σας απαντήσω ότι η πορεία μου σε αυτόν το χώρο είναι πολύ πιο μακριά και πιο ξεκάθαρη από ό,τι η δική σας.
Έχω δε επανειλημμένα κριθεί και δικαιωθεί για αυτήν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ