Ειδήσεις

Εμπλοκή στον διαχειριστικό έλεγχο της ΤΕΔΚ-Δωδ/νήσου

Tην προσεχή εβδομάδα, εκτός απροόπτου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, η έκθεση του διαχειριστικού ελέγχου των οικονομικών ετών 2006 – 2011, που διενήργησαν ορκωτοί λογιστές της εταιρείας «Ελεγκτικός Κύκλος ΕΠΕ», στην ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής», η δημοτική αρχή Ρόδου και η ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου, δεν ανταποκρίθηκαν πλήρως στα αιτήματα των ορκωτών λογιστών για την υποβολή συγκεκριμένων στοιχείων και παραστατικών που ζητήθηκαν και ως εκ τούτου η έρευνα δεν αποκλείεται να προσλάβει και νέα διάσταση.
Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι δεν βρέθηκε και δεν παραδόθηκε το σύνολο των στοιχείων που ζητήθηκαν για τις επιχορηγήσεις του πρώην Δήμου Αταβύρου από την ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου, με αποτέλεσμα να εικάζεται ότι θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος ερευνών προς αυτή την κατεύθυνση.
Θυμίζουμε ότι οι ορκωτοί λογιστές επεξεργάζονται και στοιχεία για τη λειτουργία και τη σύνθεση των συμβουλίων του ΠΡΟΤΟΥΡ, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και των Island Games, δομές που χρηματοδοτούνται από τον ΔΗΦΟΔΩ.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μιχαήλ Μιχαήλ, που έχει διοριστεί από την ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου ως τεχνικός σύμβουλος, αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας για να εκφράσει τις απόψεις του.
Το θέμα της μισθοδοσίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, που βρίσκεται στο προσκήνιο, είναι εξαιρετικά σοβαρό.
Εχει ήδη διαπιστωθεί ότι ο πρώην Δήµος Αταβύρου, που δεν υπαγόταν στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χρησιµοποιήθηκε από την ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου, για να επιτευχθεί η παράτυπη χρηµατοδότηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ από τον φόρο εισοδήµατος.
Η ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου κατόρθωσε να εντάξει στο δυναµικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ 225 εργαζοµένους όταν για την πλήρη στελέχωση των πυροφυλακίων της απαιτούντο µόλις 108 άτοµα, και για τις διοικητικές της υπηρεσίες αρκούσαν λιγότεροι από 10.
Σύµφωνα µε τις επίσηµες καταστάσεις µισθοδοσίας της εταιρείας το προσωπικό της από 148 άτοµα την 30η Ιουνίου 2010 έφτασε σταδιακά στα 225, την 30η Σεπτεµβρίου 2010.
Για το 2010 διατέθηκαν, όπως ξανάγραψε η «δημοκρατική», µε αποφάσεις που υπέγραψε ο πρώην γενικός γραµµατέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βασ. Μπρακουµάτσος, µέσω του πρώην Δήµου Αταβύρου, οι δαπάνες του οποίου δεν υπόκειντο σε έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, 2.245.000 ευρώ στην ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου για τις ανάγκες της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Το ποσό αυτό είναι µάλιστα υπερδιπλάσιο εκείνου που είχε εγκρίνει σε γενική συνέλευσή της η ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου.
Η µισθοδοσία της εταιρείας δασοπυρόσβεσης τον Σεπτέµβριο του 2010 ανήλθε σε 298.947,94 ευρώ.
Ο πρώην δήμαρχος Αταβύρου κ. Νικ. Τσουκαλάς, υποστήριξε ότι τήρησε όλες τις διαδικασίες και ότι είχε την έγκριση του τότε Περιφερειάρχη, ενώ ζήτησε να αναζητηθούν ευθύνες από την ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου για το πώς διατέθηκαν τα χρήµατα.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας υποβλήθηκαν στην Πταισματοδίκη με υπόμνημα αντίγραφα από 24 επιστολές που είχαν συνταχθεί την 26η Ιουλίου 2010 από τον πρώην πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ. Μιχάλη Κορδίνα, που είχαν αποσταλεί σε δημάρχους μέλη της και τους ενημέρωναν για την διεκπεραίωση των αιτημάτων τους για την πρόσληψη συγκεκριμένων προσώπων στην εταιρεία. Ο αριθμός των εργαζομένων έφτασε έτσι σε ικανοποίηση αιτημάτων δημάρχων στους 186 στη Ρόδο και στους 39 στα υπόλοιπα νησιά.
Για την ίδια υπόθεση είχε υποβάλει υπόμνημα “φωτιά” ο τότε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο κ. Γ. Χατζημάρκος, ενώ άκρως επιβαρυντικές είναι οι καταθέσεις των κ.κ. Σ. Στάγκα και Αγ. Κωνσταντινίδη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου