Ειδήσεις

Επιστολή Κουσουρνά στον υπουργό Εσωτερικών

Επιστολή προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ.κ. Μιχελάκη Ι. και Γρηγοράκο Λ., σχετικά με το «Σχέδιο Νόμου ‘’Επείγουσες Ρυθμίσεις Αρμοδιότητας ΥΠ.ΕΣ.’’», απέστειλε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Στην επιστολή του ο κ. Κουσουρνάς αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου στη συνεδρίασή του στις 19/02/2014, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την μη κατάθεση μέχρι σήμερα στη Βουλή του σχεδίου Νόμου, σχετικά με την αναμόρφωση του ‘’ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’’ με τίτλο: «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠ ΕΣ».

Το προαναφερόμενο σχέδιο Νόμου σύμφωνα και με τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών ότι θα διορθώσει διαπιστωμένες αδυναμίες και ελλείψεις του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», συμβάλλοντας στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των δήμων, μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Η Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου με αντιπροσωπεία της, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της κος Ε. Κουσουρνάς Δήμαρχος Ρόδου, συμμετείχε σε σειρά συναντήσεων για το θέμα αυτό με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ., καταθέτοντας μάλιστα τεκμηριωμένες προτάσεις στην κατεύθυνση επίλυσης συγκεκριμένων προβλημάτων των νησιωτικών δήμων και ιδιαίτερα των μικρότερων εξ΄ αυτών.

Πολλές εκ των προτάσεων αυτών υιοθετήθηκαν από το ΥΠ.ΕΣ., αλλά και κάποιες εξ΄ αυτών ιδιαίτερα αναγκαίες για την λειτουργία τους και για την εξυπηρέτηση των νησιωτών μας δεν έχουν συμπεριληφθεί στο κείμενο του σχεδίου νόμου τουλάχιστον σ΄ αυτό που μας έχει δοθεί.

Με βάση τ΄ ανωτέρω, σας καλούμε όπως καταθέσετε άμεσα στη Βουλή για ψήφιση το προαναφερόμενο σχέδιο Νόμου το οποίο να περιέχει το σύνολο των θεσμικών αιτημάτων που έχουν κατατεθεί από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση και αναβολή κατάθεσης του, θ΄ αποτελέσει εμπαιγμό και έλλειψη σεβασμού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαιωνίζοντας παράλληλα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νησιωτικοί μας δήμοι».

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου