ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βασίλης Σπανάκης: «675 έργα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης χρηματοδοτεί το Υπουργείο Εσωτερικών»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΠΑΝΑΚΗΣ  Β

Ο Υφυ­πουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Βα­σί­λης Σπα­νά­κης πα­ρέ­στη σή­με­ρα στο Θε­μα­τι­κό Συ­νέ­δριο της ΚΕΔΕ με θέμα: «Κλι­μα­τι­κή Κρίση και Πο­λι­τι­κή Προ­στα­σία – Εν­δυ­να­μώ­νο­ντας τους Δή­μους με Εκ­παί­δευ­ση και Νέες Τε­χνο­λο­γί­ες».

Ο Υφυ­πουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών ανέ­φε­ρε, με­τα­ξύ άλλων, ότι οι ελ­λη­νι­κές πό­λεις κα­λού­νται να βρε­θούν στην πρώτη γραμ­μή για να αντι­με­τω­πί­σουν τα συ­νε­χώς αυ­ξα­νό­με­να φαι­νό­με­να φυ­σι­κών κα­τα­στρο­φών, τα οποία απο­τε­λούν μια υπαρ­κτή και επα­να­λαμ­βα­νό­με­νη πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Τό­νι­σε, επί­σης, ότι το Υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών, με συ­γκε­κρι­μέ­να χρη­μα­το­δο­τι­κά προ­γράμ­μα­τα, ενι­σχύ­ει δια­χρο­νι­κά τους Δή­μους όλης της Χώρας, ώστε να είναι σε θέση να αντι­με­τω­πί­σουν τα φαι­νό­με­να αυτά.

Όπως επε­σή­μα­νε ο κ. Σπα­νά­κης, το Υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών, στο πλαί­σιο του Εθνι­κού Προ­γράμ­μα­τος Ανά­πτυ­ξης 2021-2025, στον Άξονα 2.4 «Πρό­λη­ψη και Δια­χεί­ρι­ση κιν­δύ­νων» έχει εντά­ξει 429 έργα, συ­νο­λι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 377 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ πε­ρί­που.

Πέραν όμως του Εθνι­κού Προ­γράμ­μα­τος Ανά­πτυ­ξης, ο κ. Σπα­νά­κης επε­σή­μα­νε ότι το Υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών από τον Φε­βρουά­ριο του 2024 μέχρι σή­με­ρα, κα­τό­πιν ει­σή­γη­σης της Κυ­βερ­νη­τι­κής Επι­τρο­πής Κρα­τι­κής Αρω­γής, έχει εντά­ξει επι­πλέ­ον ή είναι προς έντα­ξη 246 πρά­ξεις δήμων, συ­νο­λι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 166 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ πε­ρί­που.

Συ­νε­πώς, το Υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών, στο πλαί­σιο των ανω­τέ­ρω προ­γραμ­μά­των, έχει χρη­μα­το­δο­τή­σει από το 2022 μέχρι σή­με­ρα τους Ο.Τ.Α. για 675 έργα με ποσά που ξε­περ­νούν το ποσό των 543 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.