Τοπικές Ειδήσεις

EUROMEDICA Pόδου: Διενέργεια, χειρουργικής επέμβασης ολικής αρθροπλαστικής ισχίου με το σύστημα ψηφιακής πλοήγησης NAVISWISS, για πρώτη φορά στη Ρόδο

Πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στην EUROMEDICA ΡΟΔΟΥ – ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, για πρώτη φορά στην Ρόδο και ευρύτερα στη νησιωτική Ελλάδα, χειρουργική επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής ισχίου με το σύστημα ψηφιακής πλοήγησης NAVISWISS (Brugg, Ελβετία) σε ασθενή 67 ετών για αντιμετώπιση οστεοαρθρίτιδας ισχίου. Η επέμβαση διενεργήθηκε από τον ορθοπαιδικό χειρουργό ΤΗΛΙΑΚΟ ΜΙΧΑΗΛ και τους συνεργάτες του ορθοπαικούς Αντωνιάδη Αναστάσιο και Νικολάου Χαράλαμπο.
Το σύστημα ψηφιακής πλοήγησης NAVISWISS συνδυάζει την μέγιστη ακρίβεια όσον αφορά τον σωστό προσανατολισμό και τοποθέτηση των προθέσεων. Το μεγάλο πλεονέκτημα του ελβετικού συστήματος ψηφιακής πλοήγησης NAVISWISS είναι το μικρό του μέγεθος και η απλή χρήση του, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του χρόνου χειρουργείου (άρα και χαμηλό κίνδυνο λοιμώξεων, αιμορραγίας και μετεγχειρητικών επιπλοκών) και με απόλυτη διεγχειρητική ακρίβεια στην τοποθέτηση των προθέσεων. Αντιθέτως, προγενέστερα «παλαιά» συστήματα υποβοηθούμενης ρομποτικής, ή πλοήγησης, απαιτούν δύσχρηστες, ευμεγέθεις συσκευές με πολύωρα χειρουργεία, λόγω της πολυπλοκότητας τους, ενώ παράλληλα το κόστος τους είναι αυξημένο.
Πρόκειται για ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην χειρουργική αρθροπλαστικής του ισχίου. Ενδεικτικά το σύστημα Naviswiss χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελβετία τον Φεβρουάριο του 2018, στο Ισραήλ τον Απρίλιο του 2019, στην Ιταλία τον Οκτώβριο του 2019, στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2019, στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2020 και στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2020. Το σύστημα Naviswiss εξασφαλίζει την άριστη τοποθέτηση των υλικών, μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών καθώς επίσης και τον χρόνο παραμονής των ασθενών στο νοσοκομείο, μια ιδιαίτερα κρίσιμη παράμετρος.

Ο ορθοπαιδικός Τηλιακός Μηχαήλ είναι εξειδικευθείς στο Centre Hospitalier Lyon-Sud, Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Λυών της Γαλλίας
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – EUROMEDICA ΡΟΔΟΥ στο τηλ 22410 45000 η στην ηλεκτρονική σελίδα www.euromedica-rhodes.gr, ή στον χειρουργό ορθοπαιδικό ΤΗΛΙΑΚΟ ΜΙΧΑΗΛ, χειρουργό άνω και κάτω άκρου, εξειδικευθείς στο Centre Hospitalier Lyon-Sud, Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Λυών της Γαλλίας στα τηλέφωνα 2241068777 και 6980055140.

www.euromedica-rhodes.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου