Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής, που αφορούν τις ποινές των ποδοσφαιριστών, τις αποφάσεις επί των απολογιών και την τύχη των μη διεξαχθέντων αγώνων.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Ηρακλής Μαριτσών- Φοίβος στις 14/01 (14η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Φοίβου, Α. Θεοδοσίου, ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Α.Ε.Ρ.Α.-Άρης Αρχαγγέλου στις 14/01 (14η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Άρη Αρχαγγέλου, Μ. Τσελεπίδη, ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Ασπίδα Απολακκιάς- Νίκη Ρόδου στις 15/01 (14η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Νίκης Ρόδου, F. Foli, ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1β του Π.Κ.).
Διγενής- Φοίβος στις 18/01 (Κύπελλο)
Στον ποδοσφαιριστή του Διγενή, Α. Μάνο, ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10 παρ.1η περ. 1 του Π.Κ).
Στον ποδοσφαιριστή του Φοίβου, Α. Μάτση, ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (θέατρο), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10 παρ.1η περ ΙΙΙ του Π.Κ).
Αστέρας Παστίδας- Ιππότες (1η αγωνιστική, Παιδικό)
Στον ποδοσφαιριστή τν Ιπποτών, Χρ. Θύμιο, ποινή μία αγωνιστικής για άρνηση υπογραφής του Φ.Α. (αρχηγός) (άρθρο 10 παρ. 1η περ ΙΙ του Π.Κ).
Αποφάσεις επί απολογιών
Ποσειδώνας Καρπάθου- Δόξα Καρδάμαινας στις 04/01 (11η αγωνιστική)
Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις, επιβάλλει στο σωματείο του Ποσειδώνα Καρπάθου την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 50ευρώ.
Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α, Ιωάννη Βιτώρη- πρόεδρο την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στον χώρο των αποδυτηρίων για 15 ημερολογιακές ημέρες (άρθρο 12’ περ α’ του Π.Κ).
Ατρόμητοι Ρόδου- Απόλλωνας Απολλώνων στις 8/01 (9η αγωνιστική)
Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις, επιβάλλει στο σωματείο του Απόλλωνα Απολλώνων την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 30ευρώ.
Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Σταμάτη Μαργέλλο την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στον χώρο των αποδυτηρίων για 2 αγωνιστικές. (άρθρο 11 παρ 2 του Π.Κ).
Διγενής- Α.Σ. Τήλος στις 9/01 (8η αγωνιστική)
Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις, επιβάλλει στο σωματείο του Διγενή την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 100ευρώ (υπότροπος) (άρθρο 15’ παρ 3 εδαφ 1’-άρθρο 15’ παρ 3’ περ ε’ του Π.Κ.).
Α.Ε. Λέρου- Ανταγόρας στις 15/01 (9η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Δ., αφού έλαβε υπόψη της τα σχετικά έγγραφα που συγκέντρωσε αναφορικά με την μη διεξαγωγή του αγώνος πρωταθλήματος Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας Νήσων Δωδ/σου, Α.Ε. Λέρου- Ανταγόρας, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Κυριακή 15/01/2017 στο γήπεδο Λακκί Λέρου και ώρα 13:00.
Θεωρεί υπαίτιο το σωματείο του Ανταγόρα για την μη διεξαγωγή του αγώνα.
Κατακυρώνει τον εν λόγω αγώνα πρωταθλήματος Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας Νήσων Δωδ/σου, υπέρ του σωματείου της Α.Ε. Λέρου με τέρματα τρία έναντι μηδέν του Ανταγόρα.
Επιβάλλει ποινή αφαίρεσης 2 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου που μετέχει το σωματείο του Ανταγόρα, καθώς επίσης και χρηματική ποινή 500 ευρώ (άρθρο 17’ παρ 2’ του Κ.Α.Π. άρθρο 9’ κεφ Γ’ και άρθρο 10’ παρ στ’ της προκήρυξης πρωταθλημάτων).
Αθλέτικο Αφάντου- Πολύστρατος στις 15/01 (10η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. Αθλέτικο Αφαντου- Πολύστρατος στις 15/01/2017 από τον διαιτητή, δέχεται ότι ορθώς διεκόπη στο 75ο λεπτό ως άνω αγώνας, διότι μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ι. Παπαβασιλείου ποδοσφαιριστή του Πολύστρατου και την μετάβαση του στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου με ασθενοφόρο με την συνοδεία του ιατρού του αγώνος κ. Αθανασίου Χαστά και δεν υπήρχε ιατρός στο γήπεδο Αφάντου (χωρίς την ευθύνη της γηπεδούχου ομάδος), δεν μπορούσε να συνεχισθεί ως άνω ο αγώνας.
Παραπέμπει το Φ.Α. στην επιτροπή πρωταθλήματος για επανορισμό για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα, με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά την διακοπή. (αριθμός τερμάτων, αριθμός ποδ/στων) (άρθρο 21’ παρ ε’ του Κ.Α.Π.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 20/02/2017 (Άρθρο 33’ παρ 2’ του Π.Κ.)
Αγώνας εξ αναβολής
Αστέρας Παστίδας- Ιππότες στις 15/01 (1η αγωνιστική, Παιδικό)
Ο μη διεξαχθείς αγώνας Αστέρας Παστίδας- Ιππότες κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του σωματείου του Αστέρα Παστίδας λόγω μη προσκόμισης της κατάστασης υγείας των ποδοσφαιριστών του σωματείου Ιππότες (άρθρο 21’ παρ 2’ περ. α.α. του Κ.Α.Π.).
Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο από την ομάδα των Ιπποτών αφαιρούνται δύο βαθμοί από την τρέχουσα βαθμολογία και δύο βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα 2017-2018. (Άρθρο 21’ παρ 2’ περ. α’ του Κ.Α.Π.)
Τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα(Αστέρας Παστίδας).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ