Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του αφέθηκε χθες ένας 38χρονος Αλβανός, εμπλεκόμενος σε σπείρα διαρρηκτών.
Συγκατηγορούμενοι του είναι ένας 22χρονος αθίγγανος, ένας συγγενής ομοεθνής του 38χρονου, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ένας Αλβανός αγνώστων λοιπών στοιχείων, ένας 36χρονος κι ένας 32χρονος,  Πακιστανοί.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την 19η Οκτωβρίου 2012 μετά από αιφνίδια αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό του Κορακόνερου.
Προσήχθη ο αθίγγανος, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις αρχές. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στον καταυλισμό εντοπίστηκε κοντά σε παράπηγμα μια μαξιλαροθήκη με φο-μπιζου τα οποία είχαν αφαιρεθεί από την οικία μιας 51χρονης Ροδίτισσας στην οδό Καζαντζάκη.
Προέκυψε ότι ο αθίγγανος μαζί με τους δύο Αλβανούς αδελφούς κι ακόμη έναν ομοεθνή τους, είχαν εισέλθει στην οικία της 51χρονης, σπάζοντας την κεντρική θύρα και αφαίρεσαν κοσμήματα και φο-μπιζου αξίας 2.000 ευρώ.
Στην σπείρα αποδίδονται 6 διαρρήξεις σε σπίτια, στην επιχείρηση NEOTEX και στην αποθήκη της εταιρείας ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ και ΣΙΑ Ε.Ε, όπου αφαίρεσαν χρηματοκιβώτια.
Ο Αλβανός απολογούμενος χθες αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στη σπείρα τονίζοντας ότι διαμένει μόνιμα στην Αθήνα με μια Ελληνίδα και εργάζεται σε καφενείο ομοεθνή του, προσθέτοντας ότι κανείς εκ των θυμάτων δεν τον ενέπλεξαν στις διαρρήξεις αλλά μόνο ο συγκατηγορούμενος του τσιγγάνος.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Βασίλης Περίδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ