Ειδήσεις

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι φαρμακοποιοί της Ρόδου

Να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα απεφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Ρόδου, σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή.
Σχετικά εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:

Σε κλίμα πλήρους σύμπνοιας και αποφασιστικότητας πραγματοποιήθηκε την 19η Ιανουαρίου 2014 η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φαρμακοποιών Δωδεκανήσου στην οποία αποφασίστηκε το πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της Κυβέρνησης στον κλάδο και τη Δημόσια Υγεία.
Η Γ.Σ του Φ.Σ.Δ ανέδειξε την αναγκαιότητα για :
Ανάληψη δράσεων αναχαίτισης του δυσμενούς κλίματος που διαμορφώνεται σε βάρος του ελληνικού φαρμακείου, βασικού πυλώνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην χώρα μας και στενή παρακολούθηση των συνεχών εξελίξεων στον κλάδο.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε:
1) να θεωρηθεί η Γ.Σ ανοιχτή για να μπορεί να προκηρύξει άμεσα απεργία ή άλλη μορφή αγώνα όποτε κριθεί απαραίτητο
2) η διεξαγωγή ενημερωτικής καμπάνιας του κοινού σε τοπικό επίπεδο στα ΜΜΕ αλλά και μέσα από τα φαρμακεία μας που θα επικεντρώνεται στις επιπτώσεις διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ εκτός φαρμακείου τόσο για την υγεία όσο και για την τσέπη των ασφαλισμένων.
3) συνεχείς επαφές με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς προβάλλοντας τις θέσεις μας αλλά και σύμπραξη με τους υπόλοιπους υγειονομικούς κλάδους για κοινή μορφή αγώνων
4) κινητοποιήσεις με την μορφή απεργιών σε ενδεχόμενη απόφαση υλοποίησης κάποιων από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης

Η Γ.Σ επισήμανε ότι στο προσεχές διάστημα ως κλάδος πρέπει να διεκδικήσουμε:
1) Τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών
2) την κατάργηση της επιβάρυνσης που επιβάλλεται στους ασφαλισμένους για κάθε συνταγογράφηση
3) την αποζημίωση των παρεχόμενων από τα φαρμακεία μας υγειονομικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια των εφημεριών
4) τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα καθιστά βιώσιμα τα φαρμακεία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου