Ρεπορτάζ

Οι καταναλωτές έμειναν μακριά από τα μαγαζιά την Κυριακή

Δεν αυξήθηκε η κίνηση στην αγορά του νησιού μας την περασμένη Κυριακή που ήταν σε λειτουργία τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα.

Όλα δείχνουν πως οι καταναλωτές έδειξαν προθυμία να κάνουν αγορές μόνο από τα πολυκαταστήματα και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, που λειτουργούν εκτός της πόλεως Ρόδου.
«Δεν διαπιστώσαμε ότι οι εκπτώσεις έγιναν κίνητρο ώστε οι καταναλωτές να σπεύσουν και να κάνουν αγορές από τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Κουκούλης.

Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους που η αγορά δεν κινήθηκε την Κυριακή ο κ. Κουκούλης δήλωσε πως το πρόβλημα εστιάζεται στην οικονομική δυσπραγία που ταλανίζει και τους Ροδίτες.
«Οι καταναλωτές δεν διαθέτουν χρήματα για να αποκτήσουν είδη ένδυσης και υπόδησης. Αρκούνται μόνο στα απολύτως απαραίτητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και πρόσθεσε πως τα περισσότερα καταστήματα είχαν κλείσει στις 17.30 την περασμένη Κυριακή.
«Λειτουργούσαν μόνο τα καταστήματα που απασχολούσαν υπαλλήλους και οι αλυσίδες», τόνισε ο κ. Νίκος Κουκούλης.

Την αντίθεσή του στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασε, σε συνέντευξη τύπου, χθες και ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Σάββας Χατζησάββας.
«Γνωρίζετε την πάγια θέση του Εργατικού Κέντρου να μην λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές. Η ανάπαυση την έβδομη ημέρα της εβδομάδας είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων που κατακτήθηκε εδώ και πολλά χρόνια με αγώνες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΡ και πρόσθεσε πως με την ψήφιση του σχετικού νόμου η κυβέρνηση έδωσε «πράσινο φως» για τη λειτουργία των καταστημάτων από επτά έως 54 Κυριακές το έτος.

«Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάχη κ. Φώτη Χατζηδιάκου εκφράσαμε τη ρητή αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές», τόνισε ο κ. Σάββας Χατζησάββας και πρόσθεσε πως στην απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρεται πως τα καταστήματα στο νησί μας μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές το έτος.
«Από τη λειτουργία των καταστημάτων προχθές επιβεβαιώθηκε η θέση μας πως αυτό που λείπει από τους καταναλωτές δεν είναι ο χρόνος αλλά τα χρήματα. Για μια φορά ακόμη ευνοήθηκαν οι μεγάλες αλυσίδες και τα καταστήματα που δεν λειτουργούν στην πόλη της Ρόδου. Δεν πήγαν καλά οι μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν λίγους εργαζόμενους», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.
Ο κ. Σάββας Χατζησάββας αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που έχουν γίνει στο Εργατικό Κέντρο για τη λειτουργία αρκετών καταστημάτων τις Κυριακές.

«Στείλαμε επιστολή στον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Α. Βλαχάκη και στον αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο γιατί δεχόμαστε καταγγελίες ότι υπάρχουν καταστήματα που λειτουργούν όλες τις Κυριακές του έτους.
«Θα πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος. Εμείς δεν είμαστε χωροφύλακες ούτε αυτοί που θα επιβλέπουν την τηρήσή του. Αυτό είναι υποχρέωση της πολιτείας. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Νομίζω πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει τις θέσεις της για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές», δήλωσε ο κ. Σάββας Χατζησάββας,
«Τη θερινή περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξημένες τη λύση μπορούν να δίνουν οι τοπικοί φορείς», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου