Ειδήσεις

Eπεισόδιο Κανέλλη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

Ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει καβγάς ανάμεσα στην βουλευτή του ΚΚΕ κυρία Λιανά Κανέλλη και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία με τις επίμονες ερωτήσεις της επί μισή ώρα προς τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής κ. Λ. Ρακιντζή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκάλεσε αντιδράσεις. Η στάση της εξόργισε τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αν. Νεράντζη, ο οποίος δεν κρύβει με κάθε ευκαιρία την ενόχλησή του για την πρακτική της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ενώ δοκίμασε και την υπομονή της κυρίας Κανέλλη, η οποία εκνευρισμένη μπαινόβγαινε στην αίθουσα. Κάποια στιγμή είπε μάλιστα στην κυρία Κωνσταντοπούλου: «Δεν θα κάνετε την προεδρεύουσα…». «Αφού μπήκατε μέσα …», της αποκρίθηκε εκείνη με υπαινικτικό τρόπο. Και η βουλευτής του ΚΚΕ της είπε: «Μπαίνω – βγαίνω και εσείς συνεχίζετε!».Ενώ ο κ. Νεράντζης είπε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Εξαγριώνετε όλη την επιτροπή με τη στάση σας. Κάνετε μισή ώρα ερωτήσεις. Δεν σας επιτρέπω να υποβάλλεται άλλη». Τότε, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε απευθυνόμενη προς το προεδρείο: «Αφού το προεδρείο ασπάζεται την επίσημη θέση του ΚΚΕ να μην κάνουμε ερωτήσεις, θα σιωπήσω…».Η κυρία Κανέλλη δεν το άφησε να πέσει κάτω: «Ανακαλέστε αυτή τη στιγμή. Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι το ΚΚΕ δεν θέλει ερωτήσεις;». «Δεν ντρέπομαι», της απάντησε η κυρία Κωνσταντοπούλου. Και η βουλευτής του ΚΚΕ της είπε: «Αφού δεν ντρέπεστε εσείς δεν πρόκειται να ντραπεί οποιοσδήποτε άλλος για λογαριασμό σας. Αποχωρώ. Της δίνω όλο το χρόνο να ανοητολογεί μέχρι το βράδυ».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Ρακιντζής παραδέχθηκε ότι όσον αφορά τους ελέγχους για τα πλαστά πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων «μέχρι στιγμής οι έλεγχοι δεν έχουν αποδώσει πολλά, παρά μόνο βρήκαμε 50 περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών στη Αθήνα και 12 – 15 στα Δωδεκάνησα, οι οποίοι πλαστογράφησαν τα απολυτήριά τους και αύξησαν τη βαθμολογία από 10 στο 18» και διευκρίνισε ότι στις εν λόγω περιπτώσεις έγιναν ανακλήσεις διορισμών.

Αναφερθείς στις περιπτώσεις των επίορκων υπαλλήλων ο κ. Ρακιντζής δήλωσε ότι οι εισαγγελικές αρχές του απέστειλαν στο γραφείο του 2.500 ποινικές υποθέσεις που όμως, όπως εξήγησε, δεν αφορούν αντίστοιχα αριθμό υπαλλήλων, γιατί πολλές υποθέσεις αντιστοιχούσαν στο ίδιο πρόσωπο. Μέχρι σήμερα, πάντως, γνωστοποίησε ότι έχουν απολυθεί 200 επίορκοι υπάλληλοι ενώ εκκρεμούν και άλλοι 500, οι υποθέσεις των οποίων όμως δεν έχουν τελεσιδικήσει διότι αναμένεται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επίσης, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που καταγράφονται στην ετήσια έκθεσή του επικαλούμενος το παράδειγμα εκπαιδευτικού που είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων παιδιών κάτω των 12 ετών αλλά η υπηρεσία δεν του επέβαλε κυρώσεις με αποτέλεσμα ο κ. Ρακιντζής να κάνει ένσταση. Επίσης, αναφέρθηκε σε περίπτωση της πρώην ΕΡΤ επικαλούμενος το παράδειγμα δημοσιογράφου ανταποκριτή της στη Μαδρίτη, που ταυτοχρόνως είχε διοριστεί και στον ΕΟΤ Μαδρίτης, υποστηρίζοντας ότι δούλευε μόνο στον ΕΟΤ και πληρωνόταν και από τις δυο υπηρεσίες του δημοσίου, χωρίς ωστόσο να τεκμηριώσει γιατί αυτό ήταν παράνομο.

Αναφερθείς εξάλλου στα πιστοποιητικά ξένων γλωσσών είπε ότι «έχουμε αρκετά πλαστά πιστοποιητικά ξένης γλώσσας που δεν ήταν για διορισμό αλλά για προαγωγή». «Ελέγχεται, αλλά είναι δύσκολο καθώς είναι 200.000. Έχουμε βρει αρκετά πλαστά δικαιολογητικά αλλά είναι πειθαρχικό αδίκημα καθώς δεν είναι προσόν για πρόσληψη» είπε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου