ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προετοιμασίες για την πρόωρη έναρξη της σεζόν το 2023!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
easyjet

Η απόφαση της easyJet να ξεκι­νή­σει τις πτήσεις στη Ρόδο από τις 11 Μαρτίου 2023 με επτά πτήσεις την εβδο­μάδα από τέσσερα δια­φο­ρε­τικά αερο­δρό­μια της M. Βρε­τα­νίας επι­σπεύ­δει τις δια­δι­κα­σίες για το άνοιγμα της του­ρι­στι­κής περιό­δου. Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες της «δ», αμέσως μετά τις γιορτές θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν συσκέ­ψεις με όλους τους αρμό­διους φορείς για την έγκαιρη προ­ε­τοι­μα­σία του νησιού ήδη από τα τέλη Φεβρουα­ρίου.

Πράγ­ματι, το διά­στημα που μεσο­λα­βεί μετά τις γιορτές των Χρι­στου­γέν­νων και της Πρω­το­χρο­νιάς, μέχρι την έναρξη της νέας του­ρι­στι­κής περιό­δου, είναι σύντομο και ως εκ τούτου απαι­τεί­ται η έγκαιρη ενερ­γο­ποί­ηση όλων των συναρ­μό­διων φορέων, ώστε ο προ­ο­ρι­σμός να «κερ­δί­σει» το στοί­χημα της …πρόωρης έναρξης της του­ρι­στι­κής σεζόν, αυξά­νο­ντας έτσι τις πιθα­νό­τη­τες για την παρά­ταση της διάρ­κειας της του­ρι­στι­κής περιό­δου μέχρι και τα τέλη Νοεμ­βρίου, του­λά­χι­στον.

Όπως ήταν ανα­με­νό­μενο, η ειλημ­μένη απόφαση της easyJet , επη­ρέ­ασε τον αντα­γω­νι­σμό, αφού και η Jet2, η γνωστή βρε­τα­νική αερο­πο­ρική εται­ρεία χαμηλού κόστους απο­φά­σισε να ξεκι­νή­σει τις πτήσεις τσάρτερ από το Ηνωμένο Βασί­λειο προς τη Ρόδο στις 2 Απρι­λίου αντί στις 23 Απρι­λίου, όπως είχε προ­γραμ­μα­τί­σει αρχικά. Παράλ­ληλα, στις 2 Απρι­λίου ξεκι­νούν και οι αφίξεις από το Ισραήλ, ενώ δεν απο­κλεί­ε­ται τα προ­γράμ­ματα και άλλων τουρ οπε­ρέι­τορς ή αερο­πο­ρι­κών εται­ρειών να ξεκι­νή­σουν νωρί­τερα, γεγονός που θα εξαρ­τη­θεί βέβαια από τη ζήτηση και το ενδια­φέ­ρον που θα υπάρξει.

Σύμφωνα πάντα με τις πλη­ρο­φο­ρίες, αρμόδια στελέχη του Δήμου Ρόδου και του ΠΡΟΤΟΥΡ ανα­μέ­νε­ται να ξεκι­νή­σουν τις δια­δι­κα­σίες επαφών με τους αρμό­διους παρά­γο­ντες της αγοράς, ξενο­δό­χους, εστιά­το­ρες, εμπό­ρους κλπ., με στόχο το νησί να δώσει μία «ζωντανή εικόνα» στους πρώτους επι­σκέ­πτες της σεζόν. Βεβαίως, τον Μάρτιο πρό­κει­ται να λει­τουρ­γή­σουν κυρίως -αν όχι μόνο- ξενο­δο­χεία της πόλης. Δεν είναι όμως αυτο­νό­ητο ότι θα είναι ανοιχτή η αγορά του κέντρου για την εξυ­πη­ρέ­τηση των επι­σκε­πτών, από την ικα­νο­ποί­ηση των οποίων θα εξαρ­τη­θεί η συνέ­χεια του …πρόωρου ανοίγ­μα­τος της σεζόν και η τύχη της επι­μή­κυν­σής της.

«Είναι σε κάθε περί­πτωση πολύ σημα­ντικό το γεγονός της έναρξης της σεζόν από τις 11 Μαρτίου μετά την απόφαση της easyJet . Η επι­τυ­χία της προ­σπά­θειας αυτής θα κριθεί από την ζήτηση που θα υπάρξει, αλλά και από το βαθμό ικα­νο­ποί­η­σης των πρώτων επι­σκε­πτών. Χρειά­ζε­ται συνεπώς μία συντο­νι­σμένη προ­σπά­θεια απ’ όλες τις πλευρές, ώστε οι άνθρω­ποι αυτοί να λάβουν τις σωστές υπη­ρε­σίες, να αισθαν­θούν ότι βρί­σκο­νται σε ένα ζωντανό προ­ο­ρι­σμό και να επι­στρέ­ψουν στη χώρα τους έχοντας τα καλύ­τερα να πουν. Την ευκαι­ρία αυτή που ανοί­γε­ται μπροστά μας για την επι­μή­κυνση της διάρ­κειας της του­ρι­στι­κής περιό­δου θα πρέπει να την εκμε­ταλ­λευ­τούμε στο έπακρο», δήλωσε ο πρό­ε­δρος της Ένωσης Του­ρι­στι­κών Γρα­φείων Δωδε­κα­νή­σου, κ. Χρήστος Μιχα­λά­κης.

Αξίζει πάντως να σημειω­θεί ότι η ροή των προ­κρα­τή­σεων από τη του­ρι­στική αγορά της Μ. Βρε­τα­νίας κατά κύριο λόγο, ήταν μέχρι την προη­γού­μενη εβδο­μάδα ιδιαί­τερα ικα­νο­ποι­η­τική. Η πορεία των προ­κρα­τή­σεων παρου­σιά­ζει κάμψη αυτές τις ημέρες, ανα­μέ­νε­ται ωστόσο να αυξηθεί η ζήτηση τις μέρες των Χρι­στου­γέν­νων, όπως συνη­θί­ζε­ται κάθε χρόνο. Σε κάθε περί­πτωση, ανα­μέ­νε­ται η Ρόδος να δια­τη­ρή­σει και το 2023 την μεγάλη δυνα­μική που απέ­κτησε το 2022, έχοντας πετύχει το απόλυτο ρεκόρ των 2,5 εκα­τομ­μυ­ρίων του­ρι­στι­κών αφίξεων.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.