Τα πιο λαμπερά Χριστούγεννα είναι τα φετινά για τη Ρόδο! Δεν είναι μόνο ο εντυπωσιακός διάκοσμος της πόλης που δημιουργεί μία ευχάριστη εορταστική ατμόσφαιρα, συμβάλλει και το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΔΟΠΑΡ στη χριστουγεννιάτικη φαντασμαγορία!

Η έναρξη του εορταστικού προγράμματος έγινε το βράδυ της Τετάρτης με τη μεγάλη συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Νέα Αγορά, η οποία έχει φορέσει τα «γιορτινά» της και περιμένει καθημερινά να μυήσει μικρούς και μεγάλους στη μαγεία των Χριστουγέννων. Κουκλοθέατρο, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις από τοπικά σχήματα, μεγάλες συναυλίες, κυνήγι θησαυρού, τα καραμελόσπιτα με τις μοναδικές λιχουδιές, είναι μόνο λίγες από τις εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς στην εορταστική Ρόδο!
Η Νέα Αγορά, που μέχρι πρότινος παρέμενε αφιλόξενη και παραμελημένη, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς, προσκαλώντας τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες να βιώσουν ξεχωριστές στιγμές. Η ροτόντα της παλιάς ψαραγοράς μετά από πάρα πολλά χρόνια, έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, φιλοξενώντας τα σχήματα των καλλιτεχνών και τις διάφορες δραστηριότητες που πρόκειται να λάβουν χώρα εκεί.
Ακόμη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συνεχάρη τους διοργανωτές, λέγοντας: «Η Ρόδος είναι πανέμορφη, χειμώνα καλοκαίρι! Χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ! Ευχαριστώ για την πρόσκληση και ιδιαιτέρως το δήμαρχο και φίλο μου Αντώνη Καμπουράκη! Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή να ζωντανέψει ξανά ο ιστορικός αυτός χώρος, η Νέα Αγορά»!
Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Αλέξης Κολιάδης, δήλωσε σχετικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις τα εξής: «Όλα έγιναν αρκετά γρήγορα και με πίεση χρόνου. Κύριό μας μέλημα ήταν να δώσουμε στους συμπολίτες μας λίγη χαρά μέσα από τις εορταστικές εκδηλώσεις όσο το διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ξεκινήσαμε σήμερα με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και στο μεσοδιάστημα θα έχουμε άλλη μία μεγάλη συναυλία.


Καθημερινά όμως το εορταστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους εδώ στη Νέα Αγορά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που συμμετέχουν πολλά τοπικά σχήματα, Ροδίτες καλλιτέχνες στους οποίους θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να προβάλουν το έργο τους».
Όπως ανέφερε παραπέρα ο κ. Κολιάδης, στόχος είναι να αναδειχθούν όλα τα σημαντικά μνημεία του νησιού, να αποτελέσουν μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών. Δεσμεύθηκε ότι κάθε χρόνο το αποτέλεσμα θα είναι πιο άρτιο και εντυπωσιακό!
«Υπήρξε μεγάλο άγχος. Κάθε νέο εγχείρημα εμπεριέχει ένα κάποιο βαθμό δυσκολίας. Υπήρχε ρίσκο, τελικά όμως όλα πήγαν καλά. Η Νέα Αγορά είναι ένα από τα σημαντικά μνημεία της πόλης μας και του νησιού μας και θέλαμε να χαρίσουμε ξανά ζωντάνια σε αυτό το χώρο και γενικότερα να τονώσουμε την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα στη γύρω περιοχή.
Η Ρόδος διαθέτει πάρα πολλά σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Αρκετά από αυτά είχαν παραμεληθεί τα προηγούμενα χρόνια και θα προσπαθήσουμε να τα επαναφέρουμε στο προσκήνιο. Προχωράμε με αργά και σταθερά βήματα, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα επιδιώκοντας πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε στοχευμένα και με πρόγραμμα. Λογικό είναι να περιμένουν οι συμπολίτες μας μία ριζική αλλαγή, ζητάμε όμως τον απαιτούμενο χρόνο για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε όλες αυτές τις προσδοκίες. Το νησί της Ρόδου αξίζει τα καλύτερα. Κι εμείς είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες του κόσμου που μας εμπιστεύθηκε. Κάναμε φέτος μία αρχή και σας διαβεβαιώνω ότι του χρόνου, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο άρτιο και εντυπωσιακό», είπε ο κ. Κολιάδης.
Σημειώνεται ότι μετά τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συναυλία με τη διακεκριμένη καλλιτέχνιδα Φωτεινή Δάρρα στο δημοτικό θέατρο με δωρεάν είσοδο για το κοινό! Η προχθεσινή βραδιά περιελάμβανε πλούσιο και εντυπωσιακό θέαμα για όλους τους Ροδίτες.

Τελικά μετά από πάρα πολλά χρόνια η Ρόδος απέκτησε την εορταστική λάμψη που της αρμόζει και που δημιουργεί ένα κλίμα θαλπωρής που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο κόσμος!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ