Καίριο πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών με τη σύλληψη 23 ατόμων, μετά από ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Πειραιά, Σαλαμίνα και Κάρπαθο, κατάφεραν μετά από 8μηνη φυσική και τεχνική παρακολούθηση, άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Πειραιά.
Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Πειραιά, κατάφεραν να εξαρθρώσουν τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις που αποτελούνταν από συνολικά 33 άτομα Αλβανικής και Ελληνικής υπηκοότητας.
Πρόκειται για τέσσερα διαφορετικά κυκλώματα με στενές σχέσεις μεταξύ τους, τα οποία διακινούσαν κοκαΐνη αλλά και χασίς.
Τουλάχιστον 100 αστυνομικοί με 40 οχήματα και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους πραγματοποίησαν 20 κατ’ οίκον έρευνες και εντόπισαν 55 κιλά κάνναβης, 2 πυροβόλα όπλα, 7.500 ευρώ και ζυγαριές ακριβείας.
Παράλληλα κατάσχεσαν 20 αυτοκίνητα και 4 μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούσαν τα μέλη των οργανώσεων. Εκτιμάται πως από την παράνομη δράση τους είχαν διακινήσει 4 κιλά κοκαΐνης και 63 κιλά κάνναβης και είχαν αποκομίσει 500.000 ευρώ.
Ναυλωτής σκαφών ο «εγκέφαλος» της σπείρας
Αρχηγός της πρώτης σπείρας, εμφανίζεται ένας 59χρονος, ο Γ.Μ, που δραστηριοποιείται με ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής και διατηρούσε επιχείρηση στον Άλιμο.
Μάλιστα είχε… 24ωρη φύλαξη της οικείας του από ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, προκειμένου να τον ενημερώνουν για ενδεχόμενη παρουσία αστυνομικών στην περιοχή.
Στον στενό «πυρήνα» της σπείρας ήταν ένα άτομο που έχει καταλήξει από τον περασμένο Αύγουστο και ο Ν.Π ηλικίας 55 ετών.
Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων χρησιμοποιούσαν συνωμοτικές λέξεις και φράσεις για να περιγράψουν τα ναρκωτικά και την ποσότητα.
Ενδεικτικές είναι οι φράσεις «choko», «κόκορας», «ωμό, ψημένο, βραστό», «καλοκαιρινά μπλουζάκια», «αλουμίνιο», «χνουδωτό», «μικρό», «μεγάλο» με τις οποίες γνωστοποιουσαν στον συνομιλητή τους τι ναρκωτικό έδιναν και σε ποιες ποσότητες.
Αξίζει να σημειωθεί πως για λόγους ασφαλείας, αντικαθιστούσαν συχνά τις τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν. Επίσης επικοινωνούσαν και κανόνιζαν τα «deal» τους και μέσω Facebook!
Μέχρι στιγμής 9 από τα 23 μέλη των οργανώσεων που είχαν επικοινωνία μεταξύ τους, αλλά δραστηριοποιούνταν σε διαφορετικά σημεία, για να μην… μπλέκονται η μία στα πόδια της άλλης.
Τα μέλη των διακινητών είχαν χωρίσει σε «ζώνες» τα σημεία που πουλούσαν τα ναρκωτικά και αναλόγως τα διακινούσαν σε Σαλαμίνα, Νίκαια, Κορυδαλλό, Νέα Σμύρνη, Λεωφόρο Συγγρού, ενώ είχαν «απλώσει» τα πλοκάμια τους σε Κέρκυρα και Κάρπαθο από όπου συνελήφθη και ο Ν.Π ηλικίας 56 ετών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ