Τοπικές Ειδήσεις

Παραιτήθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Καραγιάννης

Την παραίτηση από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίου Συγκροτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και από μέλος του κόμματος, υπέβαλε ο εκπαιδευτικός Βασίλης Καραγιάννης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα με την εκλογή του Στέφανου  Κασσελάκη.

Ειδικότερα, στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Καραγιάννης, αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα παραιτούμαι από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Τα προηγούμενα χρόνια προσπάθησα με λόγο και πράξεις, με θέσεις και προτάσεις να συμβάλω στη βελτίωση της οργανωτικής αποτελεσματικότητας και στη διαύγαση της πολιτικής πρότασης του κόμματος προς τον ελληνικό λαό.

Προσπάθησα να συμβάλω στην αποτροπή της βαθμιαίας μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε ένα ιδιότυπο, επικίνδυνο, λαϊκιστικό πολιτικό υποκείμενο – ακόμα περιμένω αντίδραση για τα απαράδεκτα σχόλια κατά των μεταναστών, κορυφαίου στελέχους της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – με μοναδική συγκολλητική ουσία την ανόητη και μικροαστική δίψα για εξουσία εδώ και τώρα.

Όπως και να ‘χει, η συμμετοχή μου αποτελεί de facto νομιμοποίηση των εκφυλιστικών φαινομένων, μεταξύ των οποίων, η πλήρης περιφρόνηση, ακόμα και αυτού του προβληματικού καταστατικού, με την άρνηση συνεδρίασης των οργάνων του κόμματος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συνεπώς οι ευθύνες μου είναι δεδομένες και ίδιες με τις ευθύνες όλων όσων με πράξεις ή παραλήψεις οδηγήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο δυσχερές παρόν και σε αδιευκρίνιστο μέλλον. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό.

Στο πλαίσιο της παρούσας επιστολής δεν έχουν νόημα περαιτέρω εξηγήσεις. Αυτές θα διατυπωθούν δημόσια εν ευθέτω χρόνω.

Αλγεινή εντύπωση προξενούν τα χονδροειδή ψέματα και οι πρακτικές «δολοφονίας χαρακτήρων» ενάντια σε στελέχη και μέλη του κόμματος με σημαντική ιστορία και προσφορά στους αγώνες του κόμματος και των εργαζομένων.

Τέτοιες συμπεριφορές μόνο σε φασιστικά μορφώματα συναντάς. Πού βρέθηκε συσσωρευμένο τόσο μίσος για στελέχη μας που μέχρι χτες συνεργαζόμασταν και υμνούσαμε όλοι μαζί;

Είμαι σίγουρος πως με πολλές και πολλούς θα συμπορευτούμε πολιτικά σε μελλοντικές προσπάθειες. Δύσκολες καταστάσεις έχουμε ξανασυναντήσει αν και όχι αυτής της ποιότητας.

Για τους υπόλοιπους εύχομαι καλή προσωπική τύχη και καλά ξεμπερδέματα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ»

Πηγή realvoice995.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου