Τοπικές Ειδήσεις

Mια ακομα σημαντική διάκριση για την διακεκριμένη επιστήμονα Δρ. Ε. Αγγελίδου-Χαιρέτη

H συμπατριώτισσά μας διακεκριμένη επιστήμονας, χειρουργός γυναικολόγος ογκολόγος μαστολόγος Δρ Ε. Αγγελίδου-Χαιρέτη που ζει και εργάζεται στη Ρόδο, απέσπασε μια ακόμα σημαντική διάκριση, καθώς βραβεύθηκε για τις άρτιες πιστοποιημένες υπηρεσίες της στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού, στη διάρκεια του 1ου Συμποσίου Ιατρικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στο οποίο συμμετείχαν καταξιωμένοι επιστήμονες στον τομέα της υγείας.
Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από την εταιρεία Med-Professionals και τη δόκτορα Κοινωνιολογίας κυρία Ελένη Χόβρη, και συμμετείχαν σε αυτό τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, εκατοντάδες Έλληνες εξειδικευμένοι ιατροί, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, διαγνωστικές μονάδες υγείας, ξενοδοχεία και καινοτόμες επιχειρήσεις του κλάδου της υγείας.


Στο συμπόσιο παρεβρέθηκαν επίσης ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γ. Γιαννόπουλος, ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Ι. Μουρμούρας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδ. Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ κύριος Πατούλη, ο εκδότης της Hellenic News of America Π. Κοτρώτσιος, ο πρέσβης της Κύπρου, ο πρέσβης της Ιορδανίας, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ Μ. Βαρδινογιάννη, η Μ. Σταυράκη-Πατούλη πρόεδρος της UNESCO Βορείων Προαστίων και ο Δρ. Α. Αθηναίος πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνισμού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΚΕΔΕ, απενεμήθησαν τιμητικές διακρίσεις και πλακέτες τόσο στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ όσο και στο Ιατρικό Αθηνών για τις άρτιες πιστοποιημένες υπηρεσίες τους στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού, στο Metropolitan Hospital και τον νευροχειρουργό κ. Δημογέροντα, στην Κεντρική Κλινική, στο Κέντρο Αποκατάστασης ΔΙΑΠΛΑΣΗ, στον Ιατρό κύριο Κ. Πάντο για τις εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες του στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μέσω του GENESIS Athens Clinic, στον κύριο Σ. Πράπα ιατρό καρδιοχειρουργό, στην Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life-ΙΑΣΩ, στον Όμιλο Ιατρική Διάγνωση, στον πρόεδρο της Εταιρείας Αισθητικής Ιατρικής κύριο Σ. Τσιούμα, στον χειρουργό γυναικολόγο κύριο Π. Παπαλάμπρο, στον περιοδοντολόγο κύριο Π. Δαμουλή, στην χειρουργό γυναικολόγο ογκολόγο μαστολόγο Δρ Ε. Αγγελίδου-Χαιρέτη (που ήταν και η μοναδική γυναίκα στην ειδικότητά της που βραβεύθηκε) και στην βιοπαθολόγο από την Κυπαρισσία κυρία Α. Μαρίνη-Μαστρογιαννάκη.
Το Συμπόσιο που αποτέλεσε μία σημαντική πρωτοβουλία του Ομίλου Med-Professionals είχε σαν στόχο να φέρει σε επαφή θεσμικούς παράγοντες κι εκπροσώπους του κλάδου της Υγείας κι Ευεξίας ώστε να ανταλλάξουν απόψεις για τον Ιατρικό Τουρισμό της Ελλάδος, προκειμένου η χώρα μας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στον τομέα αυτό, μέσα από μία συλλογική προσπάθεια και με την χάραξη μίας εθνικής στρατηγικής.


Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κατά την ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Τουρισμός αποτελεί εθνική μας υπόθεση ενώ από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας τόνισε ότι γίνονται στοχευμένες κινήσεις όπως η ανάθεση του τομέα Ιατρικού Τουρισμού σε Γραμματέα του υπουργείου Υγείας. Ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του Ιατρικού Τουρισμού, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της ΚΕΔΕ και της Elitour κύριος Γ. Πατούλης ανέφερε ότι είναι στα χέρια όλων μας το εγχείρημα ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού, ενώ η πρόεδρος του Ομίλου Med-Professionals κ. Ελένη Χόβρη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτό που μας ενώνει σε αυτή την εθνική προσπάθεια είναι η Ελλάδα και η επιστροφή των εξαίρετων Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό, στοιχείο που μόνο ο Ιατρικός Τουρισμός μπορεί να εξασφαλίσει.
Ο εκδότης της Hellenic News of America, υπογράμμισε ότι χρειάζεται συνεχής κι αμφίδρομη πληροφόρηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η ομογένεια είναι στη διάθεση της Ελλάδος για να καταστεί η χώρα μας νούμερο ένα προορισμός Υγείας κι Ευεξίας.
Οι βραβευθέντες ιατροί απηύθυναν χαιρετισμούς, μίλησαν για το ιατρικό τους έργο, για το οποίο διακρίθηκαν και συγκεκριμένα η Δρ Ε. Αγγελίδου –Χαιρέτη μίλησε για το έργο της τόσο στη Γερμανία όσο και στη Ρόδο, τις εξειδικευμένες επεμβάσεις λαπαροσκοπικής χειρουργικής και γυναικολογικής ογκολογίας, καθώς και ογκοπλαστικής χειρουργικής του μαστού που πραγματοποιεί ως επιστημονική διευθύντρια του αντίστοιχου τμήματος της Euromedica Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου. Επίσης μίλησε για το 1ο διεθνές Ελληνογερμανικό Συνέδριο Ογκοπλαστικής χειρουργικής του μαστού με επίδειξη live χειρουργείων, που διοργάνωσε φέτος 11-13 Μαΐου στη Ρόδο, καθώς και για το σημαντικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει η Ρόδος στον ιατρικό τουρισμό με το υψηλό-ευρωπαϊκό επίπεδο των ιατρικών παροχών και τις πολυτελείς ξενοδοχειακές υποδομές σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον με πλούσια ιστορία και πολιτισμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου