ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαχρονικοί οι δεσμοί τους με τη Ρόδο! Λατρεύουν το νησί, το επισκέπτονται κάθε χρόνο και τιμώνται από τον Δήμο Ρόδου ως πρεσβευτές του νησιού!

news room 3 λεπτά ανάγνωση
ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

H Ρόδος είναι για όλους τους επι­σκέ­πτες της ένας ξεχω­ρι­στός του­ρι­στι­κός προ­ο­ρι­σμός. Και τι είναι αυτό που κάνει τη Ρόδο πραγ­μα­τικά δια­φο­ρε­τική; Είναι τόσα πολλά, είναι ο Πολι­τι­σμός, η Ιστορία, τα Μνημεία της, οι φυσικές ομορ­φιές της, οι υπο­δο­μές, η ροδί­τικη γαστρο­νο­μία, μα πάνω απ΄ όλα η ζεστή φιλο­ξε­νία των κατοί­κων της.

Η εδραί­ωση της Ρόδου στη συνεί­δηση των επι­σκε­πτών της ως μονα­δι­κού προ­ο­ρι­σμού που καλύ­πτει όλες τις απαι­τή­σεις, απο­κα­λύ­πτε­ται και από το γεγονός ότι επι­λέ­γουν το νησί για δια­κο­πές επί σειρά ετών, συχνά και περισ­σό­τε­ρες από μία φορές τον χρόνο. Υπάρ­χουν επι­σκέ­πτες που έχουν επι­σκε­φθεί το νησί περισ­σό­τε­ρες από 100 φορές και έρχο­νται για δια­κο­πές 3-4 φορές τον χρόνο. Αυτοί είναι οι φίλοι της Ρόδου, οι λάτρεις του νησιού, οι αγα­πη­μέ­νοι επι­σκέ­πτες του τόπου!

Οι επι­σκέ­πτες της, εν προ­κει­μένω, από το Βέλγιο, τη Μεγάλη Βρε­τα­νία και την Ιταλία, αγά­πη­σαν τη Ρόδο από την πρώτη στιγμή που την αντί­κρυ­σαν, έχει ριζώσει στην καρδιά τους, τους έχει μαγέψει η φυσική ομορφιά του νησιού, η ιστορία και ο πολι­τι­σμός που απο­τυ­πώ­νε­ται σε κάθε γωνιά του, αλλά κυρίως η ζεστα­σιά και η φιλο­ξε­νία των κατοί­κων του.

Γι’ αυτό και επέ­λε­ξαν να το επι­σκέ­πτο­νται σε τακτά χρονικά δια­στή­ματα ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ανα­πτύ­ξει στενούς οικο­γε­νεια­κούς και φιλι­κούς δεσμούς με κατοί­κους του νησιού.

Η δια­χρο­νική αυτή αγάπη των επι­σκε­πτών για τη Ρόδο και η σαφής προ­τί­μηση τους στο νησί των Ιπποτών, που για τους περισ­σό­τε­ρους απο­τε­λεί κυριο­λε­κτικά δεύτερη πατρίδα, επι­βε­βαιώ­θηκε για άλλη μία φορά κατά τις τελετές βρά­βευ­σης επα­να­λαμ­βα­νο­μέ­νων του­ρι­στών, που έχει καθιε­ρώ­σει τα τελευ­ταία χρόνια η Διεύ­θυνση Του­ρι­σμού του Δήμου Ρόδου και οι οποίες πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στις 3 και 10 Οκτω­βρίου 2023 στο γραφείο του αντι­δη­μάρ­χου Του­ρι­σμού Κώστα Ταρα­σλιά.

 

Ο αντι­δή­μαρ­χος απέ­νειμε τιμη­τι­κές δια­κρί­σεις σε όλους τους επι­σκέ­πτες φίλους της Ρόδου και στις δύο εκδη­λώ­σεις, συνο­μι­λώ­ντας μαζί τους για την αγάπη που έχουν στο νησί μας αλλά και για το γεγονός ότι επι­σκε­πτό­με­νοι τη Ρόδο όλα αυτά τα χρόνια, απο­τε­λούν στην πράξη, τους καλύ­τε­ρους πρε­σβευ­τές του νησιού στην πατρίδα τους.

Συγκε­κρι­μένα τιμή­θη­καν:

Το ζεύγος Pierret Jean Claude και Nadine Lengelez από το Βέλγιο, που υπε­ρα­γαπά τη Ρόδο έχει έλθει στo νησί περισ­σό­τε­ρες από 100 φορές καθώς την επι­σκέ­πτο­νται επί 45 και πλέον χρόνια, 3-4 φορές τον χρόνο. Τη θεωρούν δεύτερη πατρίδα τους και καμα­ρώ­νουν γιαυτό, καθώς έχουν οικο­γε­νεια­κούς δεσμούς με το νησί, αφού κόρη τους έχει δημιουρ­γή­σει οικο­γέ­νεια με Ροδίτη και ζει μόνιμα στο νησί. Λατρεύει δε τους κατοί­κους, τις τοπικές παρα­δό­σεις και τα έθιμα λες κι έχει γεν­νη­θεί εδώ.

Το ζεύγος Pierret Jean Claude και Nadine Lengelez δια­μέ­νει στο ξενο­δο­χείο Rhodes Bay Hotel & Spa.

Τον ίδιο αριθμό ταξι­διών και επι­σκέ­ψεων στη Ρόδο, 100 φορές μέχρι τώρα, έχει και ο Βρε­τα­νός Tom Holmes που έρχεται στο νησί από το 1988. Δια­μέ­νει δε στο ξενο­δο­χείο Semiramis City Hotel.

Από το Βέλγιο είναι επίσης και το επόμενο ζευγάρι Hedwig Voets & Patricia Vanegeren που βρα­βεύ­θηκε και ο μεν σύζυγος Hedwig έχει έλθει στη Ρόδο 51 φορές από το 1984 οπότε και επι­σκέ­φθηκε το νησί για πρώτη φορά, η δε γυναίκα του Patricia έρχεται στο νησί από το 2002 συνο­λικά 35 φορές. Το ζεύγος δια­μέ­νει στο Dionysos Hotel και στην εκδή­λωση απο­νο­μής τιμη­τι­κών δια­κρί­σεων συνο­δευό­ταν από το στέ­λε­χος του ξενο­δο­χείου Νεκτα­ρία Δια­κο­τσα­μπή.

 

Βρα­βεύ­θη­καν επίσης ο Ιταλός Mirco Bortoluzzi που έχει έλθει στη Ρόδο 35 φορές συνο­λικά, καθώς για πρώτη φορά ήλθε το 1972 και μέχρι το 1977 επι­σκε­πτό­ταν το νησί μία φορά τον χρόνο με κρουα­ζιε­ρό­πλοιο, το ίδιο έκανε και από το 1990 μέχρι το 1994. Έκτοτε ήλθε στη Ρόδο το 2008 και για 15 συναπτά έτη έχει επι­σκε­φθεί το νησί περισ­σό­τε­ρες από 20 φορές. Στην εκδή­λωση συνο­δευό­ταν από την σύζυγο του Consuelo Ballarino.

 

Τέλος, τιμή­θη­καν το ζεύγος Malcom & Janet Bain από τη Μεγάλη Βρε­τα­νία που δια­μέ­νει στο ξενο­δο­χείο Rhodes Horizon Resort και ο συμπα­τριώ­της τους Nigel Griffiths που δια­μέ­νει στο Alkmini Hotel. Όλοι έχουν επι­σκε­φθεί τη Ρόδο πάνω από 20 φορές μέχρι τώρα.

 

Τα στελέχη της Διεύ­θυν­σης Του­ρι­σμού μοί­ρα­σαν στους επα­να­λαμ­βα­νό­με­νους επι­σκέ­πτες πλούσιο ενη­με­ρω­τικό υλικό της Διεύ­θυν­σης Του­ρι­σμού αλλά και μελε­κού­νια. Τους δια­νε­μή­θηκε δε πλούσιο έντυπο και ψηφιακό υλικό για τη Ρόδο από τη Διεύ­θυνση Του­ρι­σμού, καθώς και δώρα προ­σφορά των εται­ρειών Tatakis Wine και 9D Cinema – History of Rhodes “Throne of Helios”.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.