ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Nέα επιβαρυντικά στοιχεία κατά Παπαγγελόπουλου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Παπαγγελόπουλος

Nέα στοι­χεία για την εμπλοκή του πρώην υπουρ­γού Δημήτρη Παπαγ­γε­λό­που­λου, που έχει παρα­πεμ­φθεί από τη Βουλή μαζί με άλλα πρόσωπα με τις δια­δι­κα­σίες του Ειδικού Δικα­στη­ρίου κατέ­θεσε με συμπλη­ρω­μα­τικό υπό­μνημα ο επι­χει­ρη­μα­τίας Σάμπυ Μιωνή.

Τα νέα στοι­χεία κατα­τέ­θη­καν στην ανα­κρί­τρια του Ειδικού Δικα­στη­ρίου Κων­στα­ντίνα Αλε­βι­ζο­πού­λου, η οποία διε­νερ­γεί τις ανα­κρί­σεις για την υπόθεση Novartis, αλλά και τις καταγ­γε­λίες Μιωνή που έχουν απο­στα­λεί από τη Βουλή στη δικαιο­σύνη με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουρ­γών.

Οπως προ­κύ­πτει από αυθε­ντι­κούς δια­λό­γους, όπως σημειώ­νε­ται στο υπό­μνημα του επι­χει­ρη­μα­τία, που έλαβαν χώρα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνά­ντηση του ιδίου του Σάμπυ Μιωνή, του τότε υπουρ­γού Επι­κρα­τείας Νίκου Παππά και του Δημήτρη Παπαγ­γε­λό­που­λου, ο τελευ­ταίος ζήτησε από τον επι­χει­ρη­μα­τία «τα έξοδα» για λογα­ρια­σμό του εκδότη της εφη­με­ρί­δας «Δημο­κρα­τία» Ιωάννη Φιλιπ­πάκη που είχε σφοδρή αντι­δι­κία με τον Σάμπυ Μιωνή.

«Τα έξοδα», όπως τονί­ζε­ται στο υπό­μνημα, ήταν εκβια­στική κίνηση κατα­βο­λής χρη­μά­των, προ­κει­μέ­νου να στα­μα­τή­σει ο πόλεμος κατά Μιωνή από την εφη­με­ρίδα για οικο­νο­μικά και φορο­λο­γικά θέματα για τα οποία ο ίδιος ο επι­χει­ρη­μα­τίας δεν είχε καμία σχέση.

Στο υπό­μνημα παρα­τί­θε­ται ο διά­λο­γος μεταξύ των τριών μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νίκος Παππάς: «Έχει γίνει ήδη μία συζή­τηση χθες παρου­σία και του Φιλιπ­πάκη, όπου η παρέμ­βαση του Μίμη ήταν σημα­ντική για να κατα­λά­βει και αυτός ότι είναι επι­θυ­μητό να βρεθεί μία λύση, να απο­συ­μπιε­σθούν τα πράγ­ματα και ως συνέ­χεια της συνά­ντη­σης τώρα πρέπει να κάτσουμε εδώ πέρα να δούμε και να βρούμε, να σχε­διά­σουμε μία λύση, ανα­λά­βαμε χθες με τον Μίμη να του κάνουμε ένα σχέδιο συμ­βι­βα­στι­κής λύσης. Μίμη, τα λέω καλά;»

Δημ. Παπαγ­γε­λό­που­λος: «Ναι.»

Νίκος Παππάς: «Κάπως έτσι δεν είπαμε; Θα του κάνουμε ένα χαρτί στο οποίο θα γρά­φουμε τι κινή­σεις θα κάνει η κάθε πλευρά ούτως ώστε να αρχίσει να απο­συ­μπιέ­ζε­ται. Ο Σάμπυ μου μετέ­φερε στη συνά­ντηση που είχαμε προχθές το από­γευμα το θέμα του Μεταξά και το μείζον για τον Φιλιπ­πάκη είναι το θέμα των αγωγών.»

Δημ. Παπαγ­γε­λό­που­λος: «Και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα.»

Σάμπυ Μιωνής: «Κοι­τάξτε να δείτε, να το ξεκα­θα­ρί­σουμε…»

Δημ. Παπαγ­γε­λό­που­λος: «Και άλλο ένα έχει βάλει. Πώς θα εγγυ­η­θούμε ότι δεν…»

Νίκος Παππάς: «Η εγγύηση είναι εντάξει, εμείς θα εγγυ­η­θούμε.»

Σάμπυ Μιωνής: «Δεν είναι έτσι τα πράγ­ματα.»

Δημ. Παπαγ­γε­λό­που­λος: «Εγώ λέω τι είπε» [σσ: εννοεί ο Ιωανν. Φιλιπ­πά­κης]

Σάμπυ Μιωνής: «Και θα σας πω εγώ τι λέω εγώ. Δεν είναι έτσι.»

Πηγή kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.