Αθλητικά

Το έληξαν «αναίμακτα» διαιτητές και ΕΠΣΔ

Σε κατάσταση ηρεμίας επανήλθε ο χώρος της διαιτησίας μετά τη χθεσινή συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΔΠΔ, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της απειλής για αποχή από είκοσι έναν διαιτητές, έτσι όπως διατυπωνόταν στην επιστολή έξι σημείων που είχαν υπογράψει και δώσει στη δημοσιότητα.
Το παρών έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης, ο οποίος φέρεται να επέπληξε τους διαιτητές για την ενέργειά τους τοποθετηθούν δημόσια, αλλά και να συζήτησε μαζί τους τα θέματα τα οποία ανέδειξαν.
Όπως ξεκαθαρίστηκε, τα εξοδολόγια διαιτησίας θα επανέλθουν στα πρότερα μεγέθη τους μόνο όταν επιτραπεί στους φιλάθλους να επιστρέψουν στις εξέδρες (οι απώλειες είναι ούτως ή άλλως μικρές), ενώ τα μέλη του Συνδέσμου είναι ελεύθερα να διενεργήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να λάβουν απόφαση αλλαγής του καθεστώτος, το οποίο θέλει έναν διαιτητή να αμείβεται με το ίδιο ποσό με τους βοηθούς του.
Όσο για την ανησυχία των διαιτητών για της εις βάρος τους άσκηση βίας, ο επικεφαλής της διοργανώτριας παρέπεμψε στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, υπογράμμισε όμως ταυτόχρονα πως σε περίπτωση σοβαρών επεισοδίων, η Ένωση θα στηρίξει απόλυτα μία απόφαση για αποχή.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν οι διαιτητές παραδέχθηκαν ως λανθασμένη τη δημοσιοποίηση της επιστολής τους (αναμένεται να επανέλθουν με νέα διευκρινιστική) και το θέμα θεωρείται λήξαν.
Σε κάθε περίπτωση όμως, το μήνυμα που εστάλη από την ΕΠΣΔ για μηδενική ανοχή σε κάθε φαινόμενο επανάληψης παρόμοιων ενεργειών, ήταν ξεκάθαρο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου