Της Νεκταρίας Μπίλλη

Τελικά είμαστε μια όμορφη ατμόσφαιρα. Τι συμβαίνει λοιπόν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας; Αναρχικοί μπουκάρουν με μολότοφ στο Αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Τραυματίες Αστυνομικοί. Μια ομάδα φοιτητών μπούκαραν στη συνεδρίαση της πρυτανείας και ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και απαίτησαν από τη Σύγκλητο την μη απόσυρση του Ρουβίκωνα από τα γραφεία της Φιλοσοφικής που έχει καταλάβει. Ακούτε, μπούκαραν και απαίτησαν έτσι; Σε πολιτικό επίπεδο παρακολουθήσαμε την κόντρα μεταξύ των συγκυβερνητών, τώρα τι κόντρα είναι αυτή που εντείνεται την μια μέρα και την άλλη ξεκοκαλίζουν και οι δυο πόσα κιλά γουρουνόπουλο και ο Θεός να βάλει το χέρι του. Σε οικονομικό επίπεδο ο προϋπολογισμός έφυγε με αστερίσκους μην τυχόν και θυμώσουν οι εταίροι μας, και βεβαίως με κομμένη την ανάσα περιμένουμε τα αποτελέσματα του Σκοπιανού Κοινοβουλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ε δεν είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα; Που έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιούπουλος.
Ας τα πάρουμε λοιπόν τα θέματα με τη σειρά. Το θέμα της δημόσιας ασφάλειας του οποίου η απώλεια σημαίνει ακρωτηριασμό της κοινωνίας, επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Αντιλαμβάνεστε το γενικότερο αίσθημα που επικρατεί βλέποντας τους ανθρώπους εκείνους που είναι επιτετραμμένοι για την ασφάλεια μας να γίνονται στόχος, να τραυματίζονται, να αισθάνονται οι ίδιοι απροστάτευτοι και να καταγγέλλουν την υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό ενός τμήματος που συχνά πυκνά αποτελεί στόχο. Δυστυχώς όμως, όπως πολλάκις έχουμε γράψει εδώ το αυτονόητο αποτελεί ζητούμενο, δεν παραδειγματιστήκαμε από τα τόσα δεινά που μας έχουν βρει τα τελευταία χρόνια (Μάντρα, Μάτι, Λόφος Φιλοπάππου κ.ά.) και την πρόληψη συνεχίζουμε να την έχουμε σε δεύτερη μοίρα. Η δημόσια ασφάλεια, η δημόσια και ιδιωτική περιουσία στα χέρια του κάθε αναρχοαυτόνομου κουκουλοφόρου και συλλογικότητας που δρα ανεξέλεγκτα.
Επίσης και το γεγονός ότι μια ομάδα φοιτητών μπούκαρε στη συνεδρίαση της πρυτανείας για να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση της Συγκλήτου για την μη απόσυρση του Ρουβίκωνα κρατώντας για μερικές ώρες σε ομηρία τους καθηγητές δεν επιδέχεται σχολιασμού. Διαπιστώνει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά Πανεπιστήμια μετά και την επαναφορά του ασύλου. Όλα στον αυτόματο και μπάτε σκυλιά και αλέστε. Βέβαια τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων μας τον υπέδειξε σχετικό πόρισμα του υπουργείου το οποίο σχολιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο. Θυμάστε με τους χώρους συνεύρεσης των φοιτητών, με την ψυχανάλυση των φοιτητών και τις προτροπές προς τους καθηγητές για το πώς να διαχειρίζονται τέτοιες κρίσεις και όποιος κατάλαβε κατάλαβε και τα συμπεράσματα δικά σας.
Από την άλλη δεν μας άφησαν ανεπηρέαστους και δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το νεφέλωμα που παρουσιάστηκε στη σχέση της συγκυβέρνησης. Άλλα πρεσβεύει ο Πρωθυπουργός για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών άλλη γραμμή κράτησε ο κυβερνητικός εταίρος στις ΗΠΑ με ότι αυτό συνεπάγεται σχετικά με την εικόνα της χώρας μας διεθνώς. Και τι δεν παρακολουθήσαμε. Εντάσεις, αντεγκλήσεις, διαξιφισμούς και στο τέλος όλοι μαζί συνδαιτημόνες να ξεκοκαλίζουν τα πλούσια εδέσματα. Παρακολουθώντας όλα αυτά, που χρόνος για να ασχοληθεί κανείς με την οικονομία, όπου τα επιτόκια δανεισμού της χώρας κινούνται σε απαγορευτικά επίπεδα, όπου το σχέδιο του προϋπολογισμού προς την Κομισιόν δεν απαλείφει την μείωση των συντάξεων, ότι οι πλειστηριασμοί αυξάνονται και επεκτείνονται, ότι η ανάπτυξη είναι αναιμική και οι επενδύσεις παραμένουν άπιαστο όνειρο. Με όλα αυτά ποιος να παρακολουθήσει και τα επιχειρήματα του σκοπιανού Πρωθυπουργού για τη συμφωνία των Πρεσπών (πόσο ωφελείται από αυτήν η χώρα του) προκειμένου να πετύχει την πλειοψηφία για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ