Ειδήσεις

Ν. Σαντορινιός: Κατανοώ την αμηχανία της Ν.Δ. μπροστά στην διπλωματική επιτυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης

Στον ALPHA και στην εκπομπή Ρεπορτάζ με την Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου, ήταν σήμερα (20/10/17) καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. http://youtu.be/48oTL7LmZr4

Για το προσφυγικό

«Τα νούμερα δείχνουν πως οι προσφυγικές ροές έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Για αυτό το λόγο, ήδη, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκείς συζητήσεις για την εκτόνωση αυτού του φαινομένου. Η σκέψη για τη χρήση πλωτών μέσων υπήρξε, όμως δεν είναι βασική προτεραιότητά μας και αυτό οφείλουμε να το ξεκαθαρίσουμε».

Ο Πρωθυπουργός με προωθητικές προτάσεις για το προσφυγικό στις Βρυξέλες

«Ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλες κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που εμπλέκουν όλους τους φορείςτης Ε.Ε,γιατί θεωρούμε ότι το μεταναστευτικό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη. Προτάσεις όπως η δημιουργία υπηρεσιών ασύλου στις Τρίτες Χώρες ή να υπάρξει κεντρικός ευρωπαϊκός συντονισμός των επιστροφών φέρουν την υπογραφή της Ελλάδας, είναι προωθητικές, βοηθούν την κατάσταση και βάζουν την Ευρώπη στο κέντρο της λύσης».

Να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες για την Τουρκία

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αντέδρασε στην περίπτωση περικοπής των κονδυλίων της Τουρκίας για το μεταναστευτικό και στο όποιο ενδεχόμενο διακοπής των ενταξιακών διαδικασιών της. Εμείς- και πιστεύω να είναι θέση την οποία συμμερίζονται και τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου- θεωρούμε ότι μια Ευρωπαϊκή Τουρκία, δημοκρατική, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια καλή γείτονα χώρα και αυτό θα είναι μόνο όφελος για την Ελλάδα».

Για την επίσκεψη του Π/Θ στις ΗΠΑ

«Στις συναντήσεις που έλαβαν χώρα στην Αμερική, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα εθνικά μας ζητήματα αλλά και τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Αποφασίστηκε, επίσης, να δημιουργηθεί κοινή επιτροπή των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης Ελλάδας- ΗΠΑ με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, γεγονός πολύ σημαντικό. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολυσχιδούς εξωτερικής πολιτικής που ασκεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ».

«Η απόφαση για τα F16 είναι πολύ θετική. Προβλέπει ότι το 30% του συνόλου των χρημάτων που θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση των F16, θα ξοδευτούν στην Ελλάδα και συγκριμένα σε πρόγραμμα που θα αναλάβει η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Αυτό σημαίνει καθαρά δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επιπλέον, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο, το μέγιστο που θα ξοδευτεί θα είναι 1,1 δις ευρώ, σε ορίζοντα δεκαετίας, δηλαδή 110 εκ το χρόνο, ποσό που ούτως ή άλλως προβλέπεται για τις αμυντικές δαπάνες στον Προϋπολογισμό της χώρας. Μετά από όλα αυτά, οφείλω να πω ότι κατανοώ την αμηχανία της Ν.Δ. μπροστά στην διπλωματική επιτυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου