Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, για παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή θα καθίσουν δύο Αγγλοι που παρ’ ολίγον να δολοφονήσουν έναν Πολωνό με τον οποίο τσακώθηκαν σε ξενοδοχείο για το… ποδόσφαιρο.
Πρόκειται για τους J. A. και G. M.. Ο πρώτος έχει αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ.
Στις 14/9/2012 ο πρώτος κατηγορούμενος βρισκόταν στο ξενοδοχείο ”STAMOS HOTEL”, στο Φαληράκι, όπου διαπληκτίστηκε με το θύμα, υπήκοο Πολωνίας για ποδοσφαιρικά θέματα. Πιο συγκεκριμένα ο Άγγλος φέρεται να προσέβαλε ποδοσφαιριστή με πολωνική καταγωγή που πολιτογραφήθηκε και παίζει σε ομάδα της Γερμανίας με αποτέλεσμα, όπως ο ίδιος κατέθεσε, να τον χτυπήσει.
Κατά την διάρκεια του διαπληκτισμού, το θύμα χαστούκισε τον πρώτο κατηγορούμενο και ενώ είχε γυρίσει την πλάτη, του επιτέθηκε με ένα μαχαίρι μήκους 17 εκατοστών με μήκος λάμας 7 εκατοστών, πλήττοντάς τον πίσω από το δεξιό αυτί και στο μάγουλο, προξενώντας του πεταλοειδούς σχήματος τομή συνολικού μήκους 7,5 εκ. περίπου στην δεξιά κροταφοινιακή χώρα (όπισθεν του ωτός), με βάθος ως τους υποδόριους ιστούς και τομή στην δεξιά παρειά μήκους 1 εκ. περίπου και βάθους που περιορίζεται στο δέρμα. Η τομή αυτή εντοπίζεται σε συνέχεια αμυχής μήκους 8 εκ. περίπου.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου οι γιατροί επιλήφθηκαν των τραυμάτων του και του έκαναν 28 ράμματα.
Το μαχαίρι αυτό ανήκε στο φίλο και συγκατηγορούμενό του.
Ο πρώτος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ