ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήνυμα: Εγώ αποφασίζω ποιοι θα ελεγχθούν,ουδείς άλλος

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Σαββαίδου

Στους οικο­νο­μι­κούς εισαγ­γε­λείς παρου­σιά­ζε­ται σήμερα η γενική γραμ­μα­τέας δημο­σίων κ. Σαβ­βα­ΐ­δου για να απο­λο­γη­θεί για την απόφαση της να γίνει επα­νέ­λεγ­χος σε εταιρία στην οποία οι ελεγ­κτές ης εφορίας είχαν κατα­λο­γί­σει πρό­στιμα ύψους 78 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με κύκλους της κ. Σαβ­βα­ΐ­δου δεν υπάρχει τίποτα επι­λή­ψιμο σημειώ­νο­ντας ότι ο φόρος και τα πρό­στιμα έχουν βεβαιω­θεί στην ανωτέρω εταιρία ενώ επι­ση­μαί­νουν ότι έχει κατα­σχε­θεί και ένα ακίνητο. Ταυ­τό­χρονα επι­ση­μαί­νουν ότι ο επα­νέ­λεγ­χος έχει ξεκι­νή­σει εδώ και ένα μήνα.

Υπο­γραμ­μί­ζουν δε, ότι τις απο­φά­σεις για τους ελέγ­χους και τους επα­νε­λέγ­χους τις λαμ­βά­νει απο­κλει­στικά η επι­κε­φα­λής της φορο­λο­γι­κής διοί­κη­σης και κανένας άλλος, μήνυμα το οποίο στέλ­νετε σε πολλούς απο­δέ­κτες. Πάντως Η γενική γραμ­μα­τέας δεν προ­τί­θε­ται να παραι­τη­θεί, παρά τις πιέσεις που της ασκή­θη­καν από την κυβέρ­νηση την περα­σμένη Παρα­σκευή. Την ίδια στιγμή οι πιστω­τές εκφρά­ζουν την αντί­θεση τους στις μεθο­δεύ­σεις της κυβέρ­νη­σης και παρά την ανταλ­λαγή mail δεν έχουν κατα­φέ­ρει ακόμα να κατα­λά­βουν τι ακριβώς της κατα­λο­γί­ζουν.

Στελέχη της Κομι­σιόν εκφρά­ζουν τον προ­βλη­μα­τι­σμό τους και θεωρούν ότι πίσω από όλα αυτά είναι ή ένταξη του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ.

Οι ίδιοι κύκλοι ανα­φέ­ρουν ότι ακόμα δεν της έχει κοι­νο­ποι­η­θεί η ποινική δίωξη για παρά­βαση καθή­κο­ντος σε βαθμό πλημ­με­λή­μα­τος για την υπόθεση της παρά­ταση πλη­ρω­μής του φόρου επί των τηλε­ο­πτι­κών δια­φη­μί­σεων. Απα­ντούν δε, ότι οι παρα­τά­σεις όπως αυτή που δόθηκε για την απόδοση του φόρου από τους τηλε­ο­πτι­κούς σταθ­μούς δίνο­νται συνεχώς από το υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών όπως άλλωστε συνέβη και την περα­σμένη Παρα­σκευή με το δελτίο τύπου του υπουρ­γείου Οικο­νο­μι­κών για παρά­ταση εφαρ­μο­γής του ΦΠΑ στις επι­χει­ρή­σεις που παρέ­χουν

εκπαι­δευ­τι­κές υπη­ρε­σίες. Θεωρούν ύποπτη τη στιγμή που ανα­κι­νού­νται και μάλιστα ταυ­τό­χρονα οι δυο υπο­θέ­σεις αφή­νο­ντας υπό­νοιες για πολι­τι­κές παρεμ­βά­σεις.

Σύμφωνα με τη νομο­θε­σία ο Γενικός Γραμ­μα­τέας Δημο­σίων Εσόδων επι­λέ­γε­ται και διο­ρί­ζε­ται για πεντα­ετή θητεία με απόφαση του Υπουρ­γι­κού Συμ­βου­λίου. Με την ανάληψη των καθη­κό­ντων του ο Γενικός Γραμ­μα­τέας Δημο­σίων Εσόδων υπο­γρά­φει συμ­βό­λαιο απο­δο­τι­κό­τη­τας με τον Υπουργό Οικο­νο­μι­κών, όπου περι­λαμ­βά­νο­νται οι υπο­χρε­ώ­σεις του και οι ποιο­τι­κοί και ποσο­τι­κοί στόχοι, Η θητεία του Γενικού Γραμ­μα­τέα Δημο­σίων Εσόδων λήγει πρόωρα σε περί­πτωση παραί­τη­σης του Γενικού Γραμ­μα­τέα, καθώς και αυτο­δί­καιης θέσης σε αργία. Σημειώ­νε­ται ότι η

ποινική δίωξη για παρά­βαση καθή­κο­ντος σε βαθμό πλημ­με­λή­μα­τος δεν δημιουρ­γεί κανένα πρό­βλημα στην γενική γραμ­μα­τέα για την άσκηση των καθη­κό­ντων της.

matrix.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.