Ειδήσεις

Ν.Τριπολίτης: Κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις στον κλάδο των οικοδόμων λόγω ανεργίας

Δραματική είναι η εικόνα πίσω από τη βιτρίνα της Ρόδου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσαν σήμερα μιλώντας στον Sky Ρόδου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιοβιοτεχνών Γιάννης Κακλιός, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Νίκος Τριπολίτης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Προσχολικής Αγωγής Λίτσα Κρεμαστινού.

 

Ως τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της Ρόδου ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Γιάννης Κακλιός, ο οποίος προειδοποίησε για έναν δύσκολο χειμώνα, αφού τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο και η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. «Εκτιμώ ότι υπάρχει σκοπιμότητα με στόχο να περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεν εξηγείται διαφορετικά η αντιμετώπισή μας από την κυβέρνηση» υπογράμμισε μιλώντας σήμερα στον Sky  ο κ. Κακλιός που επισήμανε ότι το 80% και πλέον των επιχειρηματιών και οι οικογένειές τους είναι ανασφάλιστοι, αφού δεν μπορούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

 

Καλπάζει η μαύρη εργασία στον κλάδο των οικοδόμων στη Ρόδο, όπως έκανε γνωστό μιλώντας σήμερα στον Sky 100,8, o πρόεδρος του σωματείου Νίκος Τριπολίτης, ο οποίος προειδοποίησε για αυστηρούς ελέγχους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. «Οι συνάδελφοί μου έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Οι περισσότεροι είναι με κατάθλιψη, ενώ δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι με αυτοκτονικές τάσεις, όπως αποκάλυψε  ο κ. Τριπολίτης έπειτα από έκκληση για παροχή βοήθειας  που δέχθηκε από τη σύζυγο συναδέλφου του. Από τους 5.000 οικοδόμους, οι 4.500 είναι άνεργοι» είπε ο κ. Τριπολίτης ο οποίος απηύθυνε έκκληση στον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη να προσλαμβάνουν στα εκτελούμενα έργα ντόπιους οικοδόμους για να ανακουφιστεί ο κλάδος ο οποίος έχει χτυπηθεί βάναυσα από την οικονομική κρίση.

 

Ως εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στη Ρόδο η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Προσχολικής Αγωγής Λίτσα Κρεμαστινού, η οποία μιλώντας σήμερα στον sky Ρόδου έκανε γνωστό ότι αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση για παροχή φαγητού μέσω του συσσιτίου στο Δήμο Ρόδου, εξαιτίας της ανεργίας και της ανέχειας που επικρατεί στην περιοχή μας. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι καταβάλλονται προσπάθειες για επέκταση της δομής του συσσιτίου σε όλο το νησί προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου