Τοπικές Ειδήσεις

“Μέλημά μας θα είναι η σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό”

Τις προτεραιότητές του στους τομείς ευθύνης που του ανέθεσε ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης, ανέλυσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Ταρασλιάς. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κύριο μέλημά του είναι να αποκτήσει η Ρόδος ξανά την λάμψη της και την παλιά της αίγλη μέσα από τη στρατηγική που θα χαράξει η συγκεκριμένη αντιδημαρχία.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη για την τιμή να μου αναθέσει τον τόσο δύσκολο και νευραλγικό τομέα Πολιτισμού-Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Ρόδου. Η λογική που διέπει αυτή την αντιδημαρχία έχει να κάνει με την προεκλογική μας δέσμευση, να βρει η Ρόδος ξανά τη λάμψη της, μέσα από διανθισμένες πολιτιστικές δράσεις, μέσα από ένα διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, πάντα με μία Ροδιτικοκεντρική προσέγγιση», δήλωσε ο αντιδήμαρχος και συνέχισε λέγοντας ότι η τουριστική στρατηγική του δήμου δεν θα πρέπει να περιορίζεται στο πώς θα προσελκύσει το νησί περισσότερους επισκέπτες, αλλά στην ενίσχυση-ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος:
«Θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε τον Πολιτισμό-από τα μεγαλύτερα μας ατού-με τον Τουρισμό. Η τουριστική προώθηση από μόνη της δεν θα πρέπει να στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην προσέλκυση επισκεπτών. Θα πρέπει να εστιάζει στην αναβάθμιση του ίδιου του προϊόντος».
Μπορεί η Ρόδος να έχασε τα τελευταία χρόνια τα μεγάλα διεθνή συνέδρια, να μη φιλοξενεί πλέον σημαντικές προσωπικότητες, αυτό όμως θα αλλάξει. Το νησί της Ρόδου, έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει ξανά ένα δημοφιλή προορισμό για τη διοργάνωση μεγάλων event και να προσελκύει προσωπικότητες κύρους. Ο κ. Ταρασλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι διεθνείς σχέσεις του νησιού πρέπει να φτάσουν στο επίπεδο που ήταν στο παρελθόν. Η Ρόδος πλέον δεν φιλοξενεί όλα αυτά τα συνέδρια του παρελθόντος, δεν δέχεται ανθρώπους οι οποίοι με την παρουσία τους και μόνο ενισχύουν τη φήμη του νησιού. Όλα αυτά είναι ζητήματα που μας προβληματίζουν και το προσεχές διάστημα θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά σε συνεργασία με το στελεχιακό δυναμικό του δήμου μας, πάντα με καλή διάθεση και κέφι».

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, Κ. Ταρασλιάς, Ο ΔΟΠΑΡ και οι δομές του, όπως το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης ή το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, θα ασκούν κανονικά τον εκτελεστικό τους ρόλο, ενώ η πολιτιστική πολιτική του δήμου Ρόδου, θα χαράσσεται από την αντιδημαρχία.
Συμπληρωματικά, σχετικά με τις αρμοδιότητες και προτεραιότητές του ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε τα εξής: «Θεωρώ ότι ο Πολιτισμός απαιτεί στρατηγική και δράσεις. Σε ό,τι αφορά στις δημόσιες σχέσεις, πρέπει να γίνει άνοιγμα του δήμου στην κοινωνία. Ήδη με το στελεχιακό δυναμικού του γραφείου θεωρούμε ότι πρέπει να επεκτείνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα παρουσίασης του δήμου και των λειτουργιών του και να προβάλλουμε μέσα από ειδικές δράσεις την ιστορία της Ρόδου και το πλούσιο πολιτιστικό της υπόβαθρο. Όλα αυτά δεν γίνονταν στο παρελθόν. Πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα με στόχο να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα. Στον τουρισμό θα πρέπει να υπάρξει σύνδεση με τον πολιτισμό. Δεν νοείται να συμμετέχουμε στις τουριστικές εκθέσεις και να μη έχουμε ένα απικαιροποιημένο καλεντάρι πολιτιστικών εκδηλώσεων… Πώς αλλιώς να ζητάς ποιοτικό τουρισμό, εάν δεν έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις ένα καλεντάρι μονίμων και θεσμοθετημένων εκδηλώσεων…».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου