Τοπικές Ειδήσεις

Κραυγή αγανάκτησης και διαμαρτυρίας από τα ΕΠΑΛ!

Την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία τους εκφράζουν μέσω της «δημοκρατικής» γονείς και διευθυντές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου, για την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά τα τελευταία χρόνια τα παιδιά τους που διαμένουν στα χωριά της δυτικής πλευράς, στην προσπάθειά τους να μεταβούν στα σχολεία τους, στην ώρα τους, το πρωί.
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου κ. Άκης Νταβέλης:
«Έχουμε κάνει επανειλημμένα εκκλήσεις, στέλνουμε επιστολές διαμαρτυρίας και προσπαθούμε εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο να επικοινωνήσουμε με την διοίκηση της ΡΟΔΑ αλλά κανένας δεν ενδιαφέρεται. Τόσο ο Σύλλογος Γονέων όσο και προσωπικά εγώ ως διευθυντής, προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε το πρόβλημα. Τα παιδιά που έρχονται από χωριά της δυτικής πλευράς, όπως η Παστίδα, τα Μαριτσά, η Κρεμαστή, η Ιαλυσός, αντιμετωπίζουν κάθε μέρα απίστευτη  ταλαιπωρία για να φτάσουν στα σχολεία, καθώς αναγκάζονται να ξυπνούν από τις 6 το πρωί για να προλάβουν το λεωφορείο, να φτάσουν στο κέντρο που είναι η στάση στην Νέα Αγορά για να πάρουν από εκεί άλλο λεωφορείο και να έρθουν στους Αγίους Αποστόλους. Δυστυχώς, όταν είναι τουριστική περίοδος ακόμη όπως τώρα, τον Σεπτέμβριο, τα λεωφορεία είναι γεμάτα και πολλές φορές τα παιδιά μένουν στις στάσεις (!) περιμένοντας άλλο. Εάν φτάσουν καθυστερημένα στο κέντρο για να πάρουν το άλλο λεωφορείο, θα έχει περάσει η ώρα, οπότε φτάνουν στην τάξη μετά τις 8.30. Αυτό σημαίνει ότι έχουν χάσει την πρώτη ώρα του μαθήματος και οι καθηγητές πρέπει να τους βάλουν απουσία. Καταλαβαίνετε πως έχουμε ευθύνη να δείχνουμε ανοχή για να μην μείνουν από…. απουσίες».
Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου επί της οδού Κλαυδίου Πέπερ. Μιλώντας στην «δ» και ο διευθυντής κ.Ιωάννης Καραμήτσας, περιέγραψε την ίδια κατάσταση:
« Τα παιδιά που έρχονται από την δυτική πλευρά του νησιού, υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία και για να έρθουν το πρωί και για να γυρίσουν πίσω. Είμαστε σε αδιέξοδο, μαζί με το 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου, εδώ και χρόνια! Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με την διοίκηση της ΡΟΔΑ και κανείς δεν ανταποκρίνεται, ποτέ. Ούτε στα τηλέφωνα απαντάνε. Τα παιδιά για να φτάσουν στα σχολεία τους από τα χωριά της δυτικής πλευράς, συνήθως δεν προλαβαίνουν το λεωφορείο από την Νέα Αγορά και αναγκάζονται είτε να πληρώνουν ταξί είτε να περπατήσουν. Μέχρι να φτάσουν, έχουν χάσει την πρώτη ώρα του μαθήματος και κινδυνεύουν με απουσίες. Σε πολλές περιπτώσεις, περπατάνε στο κρύο και στην βροχή τον χειμώνα, αφού δεν υπάρχει λεωφορείο για να τα μεταφέρει. Έχουμε κάνει δεκάδες επιστολές, εκκλήσεις και παραστάσεις στην πρώην δημοτική αρχή, διαμαρτυρηθήκαμε επνειλημμένως στην διοίκηση της ΡΟΔΑ αλλά δεν έχουμε λάβει ποτέ, ούτε μια απάντηση. Κανείς δεν μας έδωσε σημασία μέχρι σήμερα» όπως τόνισε.
Η κατάσταση είναι πλέον αφόρητη. Γονείς από την Κρεμαστή και την Ιαλυσό, επικοινώνησαν με την «δ» και μας μετέφεραν την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία –την δική τους και άλλων γονένων από χωριά. Οι προτάσεις που κατέθεσαν σε αλλεπάλληλες επιστολές και υπομνήματα προς την πρώην δημοτική αρχή Ρόδου και την πρώην διοίκηση της ΡΟΔΑ, περιελάμβαναν την έκκληση για ένα δρομολόγιο που θα διευκολύνει δεκάδες μαθητές των δύο ΕΠΑΛ, να μεταβούν από τα χωριά της δυτικής πλευράς στα σχολεία τους, στην ώρα τους, ώστε να μην χάνουν τα μαθήματά τους.
«Το θέμα έχει πια… κακοφορμίσει. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, γιατί τα παιδιά ταλαιπωρούνται αφάνταστα και κινδυνεύουν συνεχώς από απουσίες. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εκδίδει μαθητικά δελτία από ίδιους πόρους, ενώ ο Δήμος Ρόδου και η ΡΟΔΑ, δεν βοηθάνε πουθενά με αυτό το πρόβλημα», τόνισε ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου κ. Νταβέλης.
«Είναι αναγκαίο να μας ακούσουν αυτή την φορά και η νέα διοίκηση της ΡΟΔΑ, να δώσει λύση», ανέφερε και ο διευθυντής του 1ουΕΠΑΛ Ρόδου, κ. Καραμήτσας.
Γεγονός πάντως είναι, πως με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι μαθητές που διαμένουν στην δυτική πλευρά του νησιού, αντιμετωπίζονται ως… ‘παιδιά ενός κατώτερου Θεού’ αφού η δημοτική συγκοινωνία, δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ευθύνης της απέναντι στα παιδιά, θέτοντας, αφενός σε κίνδυνο την ακεραιότητά τους και εμποδίζοντάς τα να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Και όπως ανέφερε ο κ. Νταβέλης: «εάν δεν υπήρχε η ανοχή των διευθυντών και καθηγητών για να μην χάσουν απουσίες, θα έμεναν δεκάδες μαθητές στην ίδια τάξη από το πρώτο τρίμηνο…»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου