Μετά τις εκλογές ο Δήμος Ρόδου θα προχωρήσει σε κατασχέσεις

Στο τέλος Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο.
Υπενθυμίζεται πως η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την ανανέωση των συμβάσεων μίσθωσης των δημοτικών καταστημάτων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανανέωση των συμβάσεων για τρία χρόνια είναι η εξόφληση των οφειλών που είχαν δημιουργηθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2014.
Όπως δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Δήμος Μουτάφης αρκετοί επιχειρηματίες έσπευσαν να πληρώσουν τα χρέη τους για να μην εξωσθούν από τα καταστήματα.
«Με αφορμή την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης αρκετοί επιχειρηματίες έρχονται και πληρώνουν τα χρήματα που οφείλουν στο Δήμο Ρόδου. Αυτό είναι πολύ θετικό γιατί μπορούμε να προχωρήσουμε απρόσκοπτα στην υπογραφή των νέων συμβάσεων μίσθωσης», δήλωσε ο κ. Δήμος Μουτάφης.
Σε ερώτηση σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας για την υπογραφή των νέων συμβολαίων, ο κ. Μουτάφης δήλωσε:
«Θα ξεκινήσει η υπογραφή των νέων συμβολαίων όταν θα τελειώσει η διαδικασία του υπολογισμού των μισθωμάτων με βάση τις αντικειμενικές αξίες. Είναι πολλά τα καταστήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που καθυστερούμε».
Ο κ. Μουτάφης εξήγησε πως έχει δημιουργηθεί ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα για τα μισθώματα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς.
«Σε συνεργασία με την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου έχουμε διαμορφώσει κατάλληλα το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ώστε να γίνεται διαχωρισμός των μισθωμάτων και να μην δημιουργούνται μπερδέματα», εξήγησε ο κ. Μουτάφης.

Σε ερώτηση σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για εκείνους που δεν θα τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο, ο κ. Μουτάφης δήλωσε πως θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες οι οποίες ορίζονται από το νόμο.
Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από τη δημοτική αρχή οι επιχειρηματίες που δεν θα τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο θα εξωσθούν από τα καταστήματα.
Κατασχέσεις για οφειλές
μετά τις εκλογές
Μετά τις εκλογές αναμένεται να σταλούν από τη Διεύθυνση Οικονομικών στις τράπεζες αποφάσεις για το μπλοκάρισμα και άλλων ΑΦΜ επιχειρηματιών που οφείλουν χρήματα στο Δήμο.
Υπενθυμίζεται πως είχαν μπλοκαριστεί τα ΑΦΜ 89 επιχειρηματιών.
Είχαν ετοιμαστεί μάλιστα νέες αποφάσεις για να μπλοκαριστούν άλλα 500 ΑΦΜ αλλά δεν υλοποιήθηκαν εξαιτίας των capitals controls.

«Μετά τις εκλογές θα στείλουμε τις σχετικές αποφάσεις στις τράπεζες. Οι κατασχέσεις θα αφορούν αρκετούς επιχειρηματίες που οφείλουν χρήματα στο Δήμο. Δεν θα αναφέρω για πόσους θα κινηθούν οι διαδικασίες γιατί θα πρέπει να προηγηθεί συνεργασία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ