Την ικανοποίησή του για την τάξη που έχει μπει στην ΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. αναφορικά με τα πεπραγμένα της εταιρείας, καθώς οδεύει προς την ολοκλήρωση της θητείας της, εξέφρασε με δηλώσεις του προς την «δ», ο εντεταλμένος μεταφορών και συγκοινωνιών της ΠΝΑΙ κ. Χρήστος Μπάρδος.
«Το μεγαλύτερο επίτευγμα για μια Ανώνυμη Εταιρεία είναι η ‘νοικοκυροσύνη’ που κάθετα υποστηρίξαμε, τόσο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ως πρόεδρός της, όσο και εγώ μεταγενέστερα. Πλέον, τα διοικητικά συμβούλια γίνονται στους καθορισμένους χρόνους, λαμβάνουν γνώση όλοι οι μέτοχοι, τα απαραίτητα ταξίδια επικυρώνονται από το δ.σ. και περιγράφεται η αιτία τους και το κυριότερο, προκαλούμε έλεγχο από ορκωτούς λογιστές κάθε χρόνο, ώστε να μην υπάρχει κανένα ίχνος σκιάς στη λειτουργία της.
Αυτή τη χρονική περίοδο, η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. εκτελεί το μέγιστο πλήθος προγραμμάτων των τελευταίων 10 χρόνων. Παρόλο, που με διακατέχει μια εκ φύσεως αυστηρότητα, όπως σας έχω προαναφέρει, θα τολμήσω να σας πω με απόλυτη ειλικρίνεια, πως η εταιρεία που θα παραδώσω στο επόμενο Δ.Σ θα είναι απόλυτα αναγνωρισμένη στους Ευρωπαίους εταίρους και με ξεκάθαρη αξιολογημένη θετική άποψη για την ποιότητα των παραδοτέων της ανά πρόγραμμα και καλυμμένες όλες τις υποχρεώσεις της.
Συγκεκριμένα, τα προγράμματα που τρέχουν είναι:
CO-CREATE: Κατάρτιση και Ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων παραδοσιακών κλάδων (μαραγκούς, επιπλοποιούς, επιχειρήσεις στον χώρο των κατασκευών), φέρνοντάς τους σε επαφή με επιχειρήσεις από τον χώρο του σχεδιασμού προϊόντων και marketing προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τα προϊόντα τους και να βρουν πελάτες σε νέες αγορές. Επίσης 2 επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και να προβάλουν τα καινοτόμα προϊόντα τους στο design week του Μιλάνου.
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2: Οι πολίτες, οι φοιτητές και οι ερευνητές θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν έρευνα και να αναζητήσουν υλικό από όλες τις παλιές εφημερίδες της Περιφέρειάς μας από την άνεση του σπιτιού τους χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία στην βιβλιοθήκη, καθώς το αρχείο όλων των Εφημερίδων θα βρίσκεται ψηφιοποιημένο στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρόδου.
Ανδικατ: Θα δημιουργήσει και θα προσφέρει μια νέα εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού για τους επισκέπτες των νησιών μας. Θα δημιουργηθούν καταδυτικά πάρκα σε 4 νησιά της Περιφέρειάς μας (2 στις Κυκλάδες και 2 στα Δωδεκάνησα). Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο καταδυτικών πάρκων σε συνεργασία με το Βόρειο Αιγαίο και την Κύπρο προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο για τους λάτρεις του συγκεκριμένου είδους τουρισμού.
EUREGA: Αποτελεί την φυσική εξέλιξη του τίτλου της γαστρονομικής Περιφέρειας και αφορά ουσιαστικά την ενίσχυση όλων των σχετιζόμενων φορέων, καταγράφοντας σε πρώτο στάδιο τις ανάγκες, τις ελλείψεις και τα προβλήματά τους. Σε δεύτερη φάση τα συμπεράσματα λαμβάνονται υπόψη και ενσωματώνονται στις μελλοντικές προσκλήσεις για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να είναι στοχευόμενες στις πραγματικές ανάγκες των φορέων.
Επίσης, σε συνεργασία με το ΙΜΕΤ, έχει κατατεθεί ένα πρόγραμμα για την μετάβαση των μεταφορών στο επόμενο επίπεδο, στα πλαίσια του smartisland και ευελπιστούμε να καταθέσουμε ένα ακόμα για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων με κινητικά και όχι μόνο που μετακινούνται στα νησιά μας».

Οι εξετάσεις σε Κάσο-Κάρπαθο και η κινητή μονάδα ΚΤΕΟ
Ο κ. Μπάρδος, αναφέρθηκε ακόμη στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα νησιά μας και κυρίως τα μικρότερα, εδώ και πολλά χρόνια λόγω ελλείψεων και απόστασης.
«Ένας επιπλέον στόχος που είχαμε θέσει και πραγματοποιήθηκε, είναι  η εγκατάσταση του τμήματος θεωρητικής εξέτασης στην Κάρπαθο, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες της Κάσου και Καρπάθου. Η υλικοτεχνική υποδομή λοιπόν έχει ήδη εγκατασταθεί και η λειτουργία της είναι γεγονός. Αυτό σημαίνει ότι αυτονομείται η υποδιεύθυνση στη Κάρπαθο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των νησιών αυτών να μην είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν στη Ρόδο για να εξυπηρετούνται ή να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.
Ταυτόχρονα, πραγματώθηκαν οι έλεγχοι  ΚΤΕΟ στη Λέρο από την κινητή μονάδα ΚΤΕΟ. Η  άψογη μάλιστα συνεργασία που είχαμε με την εταιρεία που χειρίστηκε την κινητή μονάδα, μετά τον διαγωνισμό, είχε ως αποτέλεσμα να ικανοποιήσει πλήρως ένα πάγιο αίτημα των νησιωτών. Επιπροσθέτως, η ίδρυση ενός νέου ιδιωτικού σταθμού ελέγχου ΚΤΕΟ στην Κάρπαθο και η προσπάθεια επιδιόρθωσης και η αναβάθμισης της Κινητής Μονάδας που έχει παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να εναρμονιστεί με τις κείμενες διατάξεις, καταστούν τους ελέγχους των οχημάτων των επαγγελματιών ευκολότερους και λιγότερο δαπανηρούς.  Στο σημείο αυτό είναι άξιο να τονίσουμε, ότι είναι πολλά χρόνια σε αχρηστία και ότι απαιτείται ειδικευμένο προσωπικό για τη χρήση της. Για αυτό τον λόγο, αλλά και για την πληρέστερη κατάρτιση τους, υπάλληλοι  της Διεύθυνσης αυτής, καθώς και της αντίστοιχης των Κυκλάδων, έχουν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάριά που γίνονται δύο φορές το χρόνο στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρ. Μπάρδος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ