Αθλητικά

Aegean Regatta 2017: Πρώτος σταθμός η Αστυπάλαια

Το αγωνιστικό κομμάτι της Aegean Regatta 2017 θα ξεκινήσει σήμερα με την πρώτη ιστιοδρομία από την Πάτμο στην Αστυπάλαια και ενώ χθες το βράδυ έγινε η τελετή έναρξης της διοργάνωσης στο «νησί της Αποκάλυψης».

Το πρόγραμμα των ιστιοδρομιών:

Κυριακή (20/08/2017) 10:55 Πάτμος – Αστυπάλαια

Τρίτη (22/08/2017) 10:55 Αστυπάλαια – Νίσυρος

Πέμπτη (24/08/2017) 10:55 Νίσυρος – Ρόδος

Σάββατο (26/08/2017) 10:55 11:25 Παράκτια/Ελεγχόμενου Στίβου για σκάφη ORC Club Ελεγχόμενου Στίβου/Παράκτιες για σκάφη ORCi & IRC

Οι διαδρομές των ιστιοδρομιών:

Ιστιοδρομία 1: Πάτμος – Αστυπάλαια

Η διαδρομή θα είναι: Εκκίνηση (Πάτμος) – Τερματισμός (Αστυπάλαια). Το μήκος της διαδρομής θα είναι περίπου 54νμ. Η γραμμή εκκίνησης θα είναι μεταξύ μιας κίτρινης φουσκωτής σημαδούρας στην δεξιά πλευρά της και μιας πορτοκαλί φουσκωτής σημαδούρας στην αριστερή πλευρά της. Το σκάφος σημάτων της Επιτροπής Αγώνων μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε πλευρά της γραμμής εκκίνησης. Η γραμμή εκκίνησης θα είναι στην θαλάσσια περιοχή του λιμένα Σκάλας Πάτμου. Η γραμμή τερματισμού θα είναι μεταξύ μιας μπλε σημαίας στη δεξιά πλευρά της και μιας κίτρινης φουσκωτής σημαδούρας στην αριστερή πλευρά της. Η μπλε σημαία θα είναι κοντά στο κόκκινο φανάρι επί του υψώματος Πούντα Πέρα Γιαλός στην είσοδο του όρμου Σκάλα Αστυπάλαιας.

Ιστιοδρομία 2: Αστυπάλαια – Νίσυρος

Η διαδρομή θα είναι: Εκκίνηση (Αστυπάλαια) – Τερματισμός (Μανδράκι, Νίσυρος). 29.2 Το μήκος της διαδρομής θα είναι περίπου 40νμ. Η γραμμή εκκίνησης θα είναι μεταξύ μιας κίτρινης φουσκωτής σημαδούρας στην δεξιά πλευρά της και μιας πορτοκαλί φουσκωτής σημαδούρας στην αριστερή πλευρά της. Το σκάφος σημάτων της Επιτροπής Αγώνων μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε πλευρά της γραμμής εκκίνησης. Η γραμμή εκκίνησης θα είναι στην θαλάσσια περιοχή του όρμου Σκάλα Αστυπάλαιας. Η γραμμή τερματισμού θα είναι μεταξύ μιας μπλε σημαίας στη δεξιά πλευρά της και μιας κίτρινης φουσκωτής σημαδούρας στην αριστερή πλευρά της. Η μπλε σημαία θα είναι κοντά στο πράσινο φανάρι της εισόδου του λιμένα Μανδράκι Νισύρου.

Ιστιοδρομία 3: Νίσυρος – Ρόδος

Η διαδρομή θα είναι: Εκκίνηση (Πάλοι, Νίσυρος) – Τερματισμός (Ρόδος). Το μήκος της διαδρομής θα είναι περίπου 54νμ. Η γραμμή εκκίνησης θα είναι μεταξύ μιας κίτρινης φουσκωτής σημαδούρας στην δεξιά πλευρά της και μιας πορτοκαλί φουσκωτής σημαδούρας στην αριστερή πλευρά της. Το σκάφος σημάτων της Επιτροπής Αγώνων μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε πλευρά της γραμμής εκκίνησης. Η γραμμή εκκίνησης θα είναι στην θαλάσσια περιοχή του λιμένα Πάλοι Νισύρου. Η γραμμή τερματισμού θα είναι μεταξύ δύο κίτρινων φουσκωτών σημαδούρων κοντά στον λιμένα Μανδράκι Ρόδου.

Τον αγώνα διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους Ομίλους: Α.Ο. Αιγαίου, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χίου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Χίου και με συντονιστή Όμιλο για το 2017 τον Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου.

*Μετά το τέλος της πρώτης ιστιοδρομίας στην Αστυπάλαια, θα ακολουθήσει (στις 21.00) μουσική βραδιά με μπουφέ στο νησί, ενώ θα γίνουν και οι απονομές στους νικητές του πρώτου σκέλους του αγώνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου