Την πρώτη της προπόνηση επί κινεζικού εδάφους πραγματοποίησε χθες η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία ήταν η μοναδική από τα μέλη της ομάδας, που επέλεξε να κάνει και πρωινό πρόγραμμα.

«Επιλέξαμε να πάμε στο προπονητήριο που είναι περίπου 20 λεπτά από το ξενοδοχείο, το μικρότερο από τα δύο προπονητήρια που θα έχουμε στη διάθεση μας. Έκανα άλματα, ο καιρός ήταν καλός και το απόγευμα θα κάνουμε και την δεύτερη προπόνηση μας», είπε η Κυριακοπούλου.

Τα μέλη της ομάδας είχαν χθες την ευκαιρία να βρεθούν στο βοηθητικό στάδιο και να γνωρίσουν τους χώρους που θα αποτελούν το…σπίτι τους τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες. Σε διαμορφωμένη διαδρομή έξω από το ξενοδοχείο έκανε την πρώτη του προπόνηση ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. «Όλα καλά για την ώρα. Ξεκουραστήκαμε και τώρα θα κάνουμε την πρώτη μας προπόνηση. Για τα δικά μας αγωνίσματα, το θέμα είναι ο καιρός. Το Πεκίνο έχει ζέστη και υψηλή υγρασία», είπε ο Παπαμιχαήλ.

Τα προπονητικά κέντρα που χρησιμοποιεί η ομάδα είναι πολύ κοντά στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει με την μακρινότερη απόσταση να μην ξεπερνάει την μισή ώρα.

Στο Πεκίνο έφτασε και η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία ταξίδεψε απευθείας από τις ΗΠΑ, προκειμένου να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή. «Νιώθω ξεκούραστη, το ταξίδι ήταν πολύ καλό», είπε η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκινάει το Σάββατο (22/8) και ολοκληρώνεται στις 30 του μηνός στη «Φωλιά του πουλιού», το στάδιο, όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008.

Νέος πρόεδρος ο Κόε

Ο Σεμπάστιαν Κόε είναι ο έκτος πρόεδρος στην ιστορία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου. Ο Βρετανός επικράτησε στις εκλογές της IAAF του Σεργκέι Μπούμπκα με 115 ψήφους έναντι 92 του Ουκρανού.

Ο Βρετανός ολυμπιονίκης των 1.500 μ. θα αναλάβει καθήκοντα στις 31 Αυγούστου όπου και θα διαδεχθεί ύστερα από 16 χρόνια τον Σενεγαλέζο Λαμίν Ντιάκ. «Είμαι βαθύτατα ευγνώμων που επιλέχθηκα σε αυτή τη θέση. Δεν υπάρχει άλλη δουλειά, την οποία θέλω να κάνω, περισσότερο από αυτή», δήλωσε ο νέος πρόεδρος, ο οποίος μάλιστα παρομοίασε αυτή του την επιτυχία με την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 58χρονος με την εκλογή ως πρόεδρος της IAAF γίνεται αυτόματα “αθάνατος”, καθώς θα είναι πλέον και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ