Νέα πρωτοβουλία για μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων

Μέχρι και το … Χάρο επιστράτευσε η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κ. Ελένη Καρύδη για να πείσει  τους οδηγούς των αυτοκινήτων και των δικύκλων να μην πίνουν πριν πιάσουν το τιμόνι.
Με αφορμή την αύξηση που παρουσιάζουν τα τροχαία δυστυχήματα στο Νότιο Αιγαίο, η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ, επιχείρησε συγκεκριμένα να σοκάρει τους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων και να τους δείξει που θα καταλήξουν αν συνεχίσουν να αγνοούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Μέλη της ΕΥΘΥΤΑ συντροφιά με το … Χάρο, ο οποίος κρατούσε πανό που έγραφε «Μην οδηγείς μεθυσμένος», διένειμαν χθες στην πλατεία Κύπρου και στην οδό Γαλλίας  αλκοτέστ στους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δέχθηκαν τα αλκοτέστ και τις σχετικές παραινέσεις για να οδηγούν προσεκτικά .
Κάποιοι άλλοι όμως ανέπτυσσαν ταχύτητα, αποφεύγοντας κάθε διάλογο με τα μέλη της ΕΥΘΥΤΑ .
«Είναι μια δράση που έχει υλοποιηθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Προσπαθούμε και εμείς να υλοποιήσουμε πρακτικές  που συμβάλλουν ώστε  οι οδηγοί να συμπεριφέρονται καλύτερα στο οδικό δίκτυο», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κ. Ελένη Καρύδη.
«Έχοντας μαζί μας το … Χάρο διανείμαμε  αλκοτέστ στους οδηγούς για να τους δείξουμε πως είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν μεθυσμένοι. Ένας μεγάλος αριθμός θανάτων οφείλεται στη χρήση αλκοόλ κατά την οδήγηση », τόνισε η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ.
Η κ. Καρύδη είπε ακόμα πως το Νότιο Αιγαίο είναι στην κορυφή της λίστας των περιφερειών  όπου σημειώνονται τα περισσότερα ατυχήματα.
«Παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση τα θανατηφόρα  δυστυχήματα. Τα στοιχεία σοκάρουν και πρέπει να μας προβληματίσουν όλους», τόνισε η κ.  Καρύδη.

Σε ερώτηση αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της  Ρόδου, η κ. Καρύδη δήλωσε:
«Δεν έχει αλλάξει κάτι. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα ακόμη.  Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι για να σταματήσουμε   τα δυστυχήματα».
Η κ. Καρύδη ανακοίνωσε πως θα συνεχιστούν οι δράσεις της ΕΥΘΥΤΑ στο οδικό δίκτυο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των οδηγών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ