Ειδήσεις

Πλαφόν δαπανών για τις ιατρικές εξετάσεις

Νυστέρι στην υπερσυνταγογράφηση απεικονιστικών και εργαστηριακών εξετάσεων επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υγείας. Πρώτη φορά καθορίζεται η ακριβής δαπάνη για τις εξετάσεις ανά νόμο με βάση τον πληθυσμό και τη ζήτηση, δημιουργώντας έτσι ένα νέο χάρτη για την υγεία σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Παράλληλα, μπαίνουν δικλίδες ασφαλείας για την προκλητική συνταγογράφηση σε εξετάσεις πρώτης γραμμής όπως η μαστογραφία, οι μαγνητικές και οι αξονικές.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία εξετάσεων, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κλειδώνει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε γιατρούς αμιγώς εργαστηριακών ειδικοτήτων και συγκεκριμένα σε βιοπαθολόγους, ακτινοδιαγνώστες, κυτταρολόγους και παθολογοανατόμους.

Επιπλέον, στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες και φέρει την υπογραφή του, προβλέπεται και ειδική ρύθμιση για τους ιδιώτες γιατρούς που γράφουν και εκτελούν οι ίδιοι εξετάσεις-όπως είναι για παράδειγμα οι γυναικολόγοι, οι οποίοι υποβάλλουν τις ασθενείς τους σε ένα υπέρηχο στο ιατρείο τους.

ε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου