Φέρονται να μετέφεραν 40 Τούρκους πραξικοπηματίες που επιχείρησαν να περάσουν στα χωρικά μας ύδατα – Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο Τούρκοι, χωρίς «ταυτότητα», συνελήφθησαν στο νησί – Άλλες πληροφορίες μιλούν για Τούρκους πραξικοπηματίες που βρίσκονται στην «Ντάτσα» (απέναντι απο τη Σύμη) και θέλουν να ξεφύγουν – Η περιοχή είναι κοντά στην Μαρμαρίδα, όπου έγινε η επίθεση στον Ερντογάν – Στην περιοχή περιπολεί η πυραυλάκατος «Βότσης»

Αναβρασμός και έντονη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο ακριτικό νησί της Σύμης, μετά την πληροφορία ότι δύο τουλάχιστον τουρκικά φουσκωτά, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών, προσέγγισαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Επί περίπου δύο ώρες, η ελληνική πλευρά παρακολουθούσε -και παρακολουθεί- διακριτικά την πορεία των φουσκωτών, τα οποία παρέμειναν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, κοντά στα ελληνικά. Κατά πληροφορίες, στην περιοχή κινείται και τουρκική ακταιωρός.

Οι ελληνικές ανησυχίες επικεντρώνονται στο αν στα φουσκωτά επέβαιναν Τούρκοι πραξικοπηματίες, που επιχείρησαν να έρθουν στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες από την Σύμη έκαναν αρχικά λόγο για τουλάχιστον 40 επιβαίνοντες, ενώ ένα ελικόπτερο σηκώθηκε, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο από αέρος. Στην περιοχή περιπολεί και η πυραυλάκατος «Βότσης».

Κατά πληροφορίες, υπάρχει κινητοποίηση στο ελληνικό Πεντάγωνο, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δύο συλλήψεις Τούρκων χωρίς «ταυτότητα» στο νησί της Σύμης, στο χωριό Ταβίρι.

Άλλες πληροφορίες αναφέροουν ότι υπάρχουν και άλλοι πραξικοπηματίες απέναντι από τη Σύμη, στην περιοχή Ντάτσα, οι οποίοι περιμένουν να περάσουν απέναντι. Η περιoχή είναι κοντά στην Μαρμαρίδα, όπου έγινε η επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Πεντάγωνο διαψεύδει ότι τουρκικά φουσκωτά προσεγγίζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου διαψεύδουν πληροφορίες στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες τουρκικά φουσκωτά σκάφη, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών, προσεγγίζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Σύμης

Παράλληλα, πηγές του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος δεν επιβεβαίωναν πληροφορίες ότι Τούρκοι αξιωματικοί που επιβαίνουν σε φουσκωτά επιχειρούν να έρθουν στην Ελλάδα από την περιοχή της Σύμης.

Πληροφορία από την τουρκική ιστοσελίδα της Hurriyet ανέφερε ότι μοίρα καταδρομέων που επιχείρησαν εναντίον του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, επιχειρούσε να κινηθεί με πλωτά προς την Ελλάδα.

Αλλά και τουρκική εφημερίδα Milliyet ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο, απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής επιχείρησαν στο ξενοδοχείο όπου υποτίθετο ότι διέμενε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Εντολή για επιφυλακή

Σε κάθε περίπτωση, αυξημένη από ελληνική πλευράς, είναι η επιτήρηση σε όλη τη γραμμή της Δωδεκανήσου.

Οι ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν κάθε τι που εισέρχεται στον ελληνικό χώρο, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι ύποπτο. Παράλληλα εντολή για επιφυλακή εξέδωσε και το αρχηγείο της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα κατευθύνθηκαν στην περιοχή για έλεγχο πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, ενώ περιπολίες πραγματοποιούσε Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο.

protothema.gr/thepressproject.gr

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ