ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχείρηση “κάλυψη απόκρυψη” με την τρόικα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσακαλώτος-Γερουν

Δια­βου­λεύ­σεις μεταξύ Αθήνας-Βρυξελλών-Ουάσιγκτον είναι σε πλήρη εξέλιξη για να καθο­ρι­στεί με το ελά­χι­στο επι­κοι­νω­νιακό κόστος, η δια­δι­κα­σία της καθόδου της τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) στην Αθήνα, η οποία ανα­μέ­νε­ται και σε επίπεδο επι­κε­φα­λής των κλι­μα­κίων μετά την Τετάρτη.

«Ψάχνουμε “φόρ­μουλα” για να μην έρθει η τρόικα στο Υπουρ­γείο» ανέ­φε­ραν την Δευτέρα στους δημο­σιο­γρά­φους κύκλοι του υπουρ­γείου Οικο­νο­μι­κών, στο περι­θώ­ριο της τελετής παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στην απερ­χό­μενη ανα­πλη­ρώ­τρια Υπουργό Νάντια Βαλα­βάνη και τον Τρύφωνα Αλε­ξιάδη.

Ωστόσο τα γραφικά επει­σό­δια του προη­γού­με­νου Μαρτίου με τη μετα­φορά των κλι­μα­κίων από το ξενο­δο­χείο Hilton στο παρα­κεί­μενο Caravel δεν απο­τε­λούν και το καλύ­τερο παρά­δειγμα.

Με βάση την εμπει­ρία η προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να κρα­τη­θούν μακριά από τα Υπουρ­γεία τα τεχνικά κλι­μά­κια και οι επι­κε­φα­λής θα είναι αυτή τη φορά δυσκο­λό­τερη καθώς τόσο το ΔΝΤ όσο και η Κομι­σιόν ζητούν επι­σκέ­ψεις στο Γενικό Λογι­στή­ριο του Κράτους και στην Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να κατα­γρα­φεί η ακριβής εικονα της ελλη­νι­κής οικο­νο­μίας μετα από τα capital controls και το νέο κύκλο της ύφεσης.

Παντως ο αντι­πρό­ε­δρος της Κομι­σιόν Βάλντις Ντο­μπρόφ­σκις προ ημερών τόνισε ότι το σχήμα του Brussels Group και των συνα­ντή­σεων στις Βρυ­ξέλ­λες δεν μπορεί να συνε­χι­στεί, ενώ η Ελλάδα έχει ήδη απο­δε­χθεί στη συμ­φω­νία του Eurosummit τους ελέχ­γους των Θεσμών στην Αθήνα. Ούτε η επιλογή για συνα­ντή­σεις εκτός Ελλάδος, όπως έγινε το Σεπτέμ­βρη του 2014, φαί­νε­ται να εχει οπαδούς εκτός συνόρων.

Άμεσα πάντως η κυβέρ­νηση θα πρέπει να απα­ντή­σει στο αίτημα να γίνουν δεκτοί οι επι­κε­φα­λής της τρόικας στα υπουρ­γικά γραφεία (Οικο­νο­μι­κών, Ανά­πτυ­ξης, Εργα­σίας κλπ.).

Σημειω­νε­ται οτι οι νέοι επι­κε­φα­λής της τρι­με­ρούς είναι οι κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρέφερ (EKT), ο οποίος αντι­κα­τέ­στησε πρό­σφατα τον Κλάους Μαζούχ.

Γ. Α.

Πηγή:reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.