Ειδήσεις

ΕΣΕΕ: Μια «τρύπα» στο νερό τα ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ μίλησε για το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων την Κυριακή, εκτιμώντας πως αυτό θα πρέπει να είναι στοχευμένο. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η εμπορική κίνηση παρουσιάζεται μειωμένη, καθώς πλήθος επιχειρήσεων παρέμεινε σήμερα με κατεβασμένα ρολά.

Όπως ισχυρίζονται οι έμποροι που άνοιξαν τα μαγαζιά τους, οι μόνοι που κάνουν βόλτα στα ανοικτά καταστήματα είναι τουρίστες και ελάχιστοι καταναλωτές. Η ΕΣΕΕ ολοκληρώνει την έρευνά της για το μέτρο των επτά Κυριακών και τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα προχωρήσει στη δημοσίευση των συμπερασμάτων της.

Εν τούτοις, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων αποδεικνύεται ότι οι επτά Κυριακές, από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε την απασχόληση και τους μισθούς στην ελληνική αγορά.

«Υπό αυτήν την έννοια, η εμμονή στην πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών φαντάζει περισσότερο “ιδεοληψία” αξιωματούχων με δεμένα χέρια, παρά “πολιτική” που βασίζεται στη γνώση της πραγματικής οικονομίας» επισημαίνεται στη σχετική συνοδευτική επιστολή της ΕΣΕΕ με το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη της.

«Η εικόνα της αγοράς σήμερα επιβεβαιώνει την εκτίμηση της συνομοσπονδίας ότι το μέτρο των Κυριακών πρέπει να είναι στοχευμένο. Η κίνηση είναι μειωμένη και σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν μαγαζιά που δεν άνοιξαν» ανέφερε ο κ. Κορκίδης.

Τα εμπορικά μαγαζιά θα μπορούν να είναι ανοικτά μέχρι τις 20.00 το βράδυ, ενώ τα σούπερ μάρκετ έχουν γνωστοποιήσει ότι θα λειτουργήσουν μέχρι τις 18.00 το απόγευμα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του έχει δηλώσει ότι παραμένει σταθερός και αμετακίνητος στη θέση του για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας μόνο τις επτά παραγωγικές Κυριακές του χρόνου, όπως αυτές περιγράφονται στην παρ.1 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013 και συστήνει στους εμπόρους της Αθήνας να συνεχίζουν να εφαρμόζουν τον νόμο.

Μάλιστα, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι στην αγορά της Αθήνας η επόμενη εργάσιμη Κυριακή θα είναι η 2α Νοεμβρίου 2014.

zougla

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου