Με βούλευμα, που εξέδωσε προχθές, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, παρατάθηκε για 6μηνο η προσωρινή κράτηση, 44χρονου πολιτικού μηχανικού, που κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση κατά συναυτουργία και κατά μόνας από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα, το συνολικό όφελος ή η ζημία της οποίας υπερβαίνει το ποσό των 30.000 € αλλά και των 120.000€ και για απόπειρα τέλεσης του ανωτέρω εγκλήματος.

Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», στην μια υπόθεση, μηνύτρια είναι μια χήρα, κάτοικος του νησιού με αναπηρία σε ποσοστό 80%.
Η μηνύτρια υποστηρίζει ότι είχε αναθέσει στον κατηγορούμενο να τακτοποιήσει τις πολεοδομικές παραβάσεις σε τριώροφη πολυκατοικία ιδιοκτησίας της και του κατέβαλε από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2015 σταδιακά το ποσό των 32.090 ευρώ.
Η χήρα, που φροντίζει και δύο παιδιά με ψυχοσωματικά προβλήματα υγείας, διατείνεται ότι ο πολιτικός μηχανικός την εκμεταλλεύτηκε αποσπώντας της οικονομίες που απέκτησε από κληρονομιά και φύλαγε για να εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών της.
Κέρδισε, όπως είπε, την εμπιστοσύνη της και της πρότεινε να πωλήσει ένα ακίνητο που απέκτησε από κληρονομιά στη Νίσυρο πείθοντας την ότι θα το αγόραζε ο πασίγνωστος ομογενής επιχειρηματίας Ιωάννης Κατσιματίδης!
Ο ίδιος αρνήθηκε ότι εισέπραξε ποσά από την μηνύτρια υποστηρίζοντας ότι εκείνη του οφείλει 28.000 ευρώ και ότι μάλιστα έχει αναγνωρίσει την οφειλή της με υπεύθυνη δήλωση, που έχει βεβαιωθεί ως προς το γνήσιο της υπογραφής της από ΚΕΠ κι ότι έχει προχωρήσει στην έκδοση διαταγής πληρωμής εις βάρος της και σε αποστολή εξωδίκου, που δεν απαντήθηκε.
Η δεύτερη υπόθεση αφορά σε μήνυση που υπέβαλε ένας κάτοικος Αρχαγγέλου ο οποίος φέρεται να του ανέθεσε με την σύζυγό του την τακτοποίηση της άδειας της επιχείρησης της τελευταίας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες είναι αναπόδεικτες.
Στο υπόμνημά του υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ότι από την κράτησή του η υγεία του έχει επιδεινωθεί και νοσηλεύθηκε επί πενθήμερο ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκληθεί ανήκεστος βλάβη της υγείας του. Επιπλέον, όπως τονίζει αναγκάζεται να συγχρωτίζεται με άτομα που είναι πραγματικοί εγκληματίες και έχουν ήδη καταδικαστεί και με τους οποίους ουδεμία σχέση έχει.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ