Τοπικές Ειδήσεις

Δ. Γάκης: «Ο πολιτισμός βρίσκεται στο επίκεντρο του αναπτυξιακού μας προτύπου για τη σύγχρονη Ρόδο του 21ου αιώνα»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συμμετείχε στα εγκαίνια της έκθεσης με έργα της δωρεάς του ζωγράφου Δημήτρη Κούκου στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου στο «Νεστορίδειο Μέλαθρο».

Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, που τιμά την πολιτισμική παράδοση της Ρόδου, ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής για τη Ρόδο, μια σημαντική ημέρα για τον πολιτισμό της Δωδεκανήσου. Στη συλλογή της Πινακοθήκης Ρόδου, προστέθηκαν 77 εξαιρετικά έργα του διακεκριμένου ζωγράφου Δημήτρη Κούκου. Μετά τη δωρεά των 103 έργων του Βάλια Σεμερτζίδη και των έξη – πολύ μεγάλων διαστάσεων – έργων του Ρόδιου εικαστικού καλλιτέχνη Δημήτρη Πεζουβάνη, η δωρεά του Δημήτρη Κούκου έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται για την ποιοτική αναβάθμιση της Πινακοθήκης Ρόδου με έργα σύγχρονων δημιουργών. Συγχαίρω τον καλλιτέχνη για την ευγενική και αξιέπαινη χειρονομία του, που αποδεικνύει την αγάπη του προς τη Ρόδο και συμβάλλει στην ανάδειξη του νησιού μας ως ένα σημαντικό προορισμό Σύγχρονης Τέχνης. Πρωτοβουλίες σαν και αυτήν προβάλλουν διεθνώς την Πινακοθήκη μας, και, αυτό πιστεύω είναι το πιο σημαντικό, αναδεικνύουν τη Ρόδο σαν μια «καλλιτεχνική κυψέλη» που προσελκύει τους καλύτερους σύγχρονους καλλιτέχνες για νέες εικαστικές δημιουργίες. Με έργα τέχνης που θα αναβαθμίσουν το νησί μας και θα επανακαθορίσουν τη Δωδεκάνησο σαν κόμβο πολιτισμού και τον 21ο αιώνα».

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου συνεχάρη επίσης τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου Δρ. Ν. Φρόνα και το δήμαρχο Ρόδου Φ. Χατζηδιάκο για την έκθεση στη Ρόδο, καθώς και για την επιτυχημένη παρουσίαση και αποδοχή που είχε από το κοινό των Αθηνών η έκθεση «Μεγάλοι Ζωγράφοι του 20ού αιώνα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου» στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ. Θεοχαράκη.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου