Ειδήσεις

Κ.Καίσερλης: «Αν χάσουμε τις εκλογές θα υποβάλλω την παραίτηση μου την επόμενη Δευτέρα ως Δήμαρχος»

Ο λαός μας την περασμένη Κυριακή έκανε την πρώτη επιλογή του που είναι σεβαστή απ’ όλους. Το μήνυμα αυτής της απόφασης έγινε κατανοητό από μένα και την ευθύνη για την μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο παρατάξεων την αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου προσωπικά.
Εγώ και η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω θα δώσουμε την μάχη της επόμενης Κυριακής αφού ο λαός, μας έδωσε τη δυνατότητα μιας δεύτερης ευκαιρίας για την ενημέρωση, τον προβληματισμό και την λήψη μιας νέας απόφασης.
Θα ήθελα ως Δήμαρχος να δώσω συγχαρητήρια στον επί κεφαλής της Δύναμης Αλλαγής τον κ. Κυρίτση για την επιτυχία του και για την ικανότητα του να πείσει την πλειονότητα του λαού μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ τα στελέχη της παράταξης του κ. Παυλίδη για τον ευγενικό αγώνα τους και τον φίλο κ. Παυλίδη για την υπομονή και την μεγαλοψυχία του.
Τα στελέχη της Δίεσης να επιτύχουν στον δύσκολο αγώνα που επέλεξαν και την φίλη Κική Μακρή για τον επιτυχή αλλά άνισο και διαμορφωμένο παγκόσμια αγώνα.
Ελπίζω και εύχομαι, άλλωστε γι’ αυτό αγωνίζομαι και εγώ και οι συνεργάτες μου, η δεύτερη Κυριακή να είναι νικηφόρα για την παράταξη που έδωσε ότι καλύτερο μπορούσε για να δημιουργηθεί ένας ισχυρός Δήμος συμπαραστάτης των συμπατριωτών μου σε δύσκολες εποχές.
Προβληματισμένος ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, οφείλω να σας ανακοινώσω την απόφαση μου, ότι σε περίπτωση που ο λαός μας επαναβεβαιώσει την απόφαση του της πρώτης Κυριακής θα υποβάλω την παραίτηση μου την επόμενη Δευτέρα, θεωρώντας ότι οι αρχές και οι αξίες τις οποίες υποστήριξα και συνεχίζω να υποστηρίζω δεν γίνονται αποδεκτές από τους συμπατριώτες μου
Γνωρίζω ότι το επόμενο τρίμηνο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για πολλά σοβαρά θέματα για τα οποία θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και πιστεύω ότι υπάρχουν άξιοι συνάδελφοι της παράταξης μου που θα τα διεκπεραιώσουν στην περίπτωση που χαθούν οι εκλογές
Η κατάθεση της πρότασης του Δήμου μας σε συνεργασία με τους Δήμους της Αστυπάλαιας και της Νισύρου θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Η νέα συμφωνία του Δήμου με την Ryan air θα πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Το προσεχές τρίμηνο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποδοχής, ή μη, της πρότασης για την αξιολόγηση των υπαλλήλων και της διαθεσιμότητας αρκετών. Η απόφαση για τα επιδόματα της Μαρίνας και την εποπτεία του Επιτρόπου αυτό τον μήνα. Η οριστικοποίηση της παράτασης των μισθωμάτων και την μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής επίσης αυτό τον μήνα. Η καλοκαιρινή διαχείριση των παραλιών και των κοινοχρήστων χώρων.
Πίστεψα ότι στις δύσκολες αυτές εποχές θα έπρεπε να υποστηρίξω τους καταπιεσμένους συμπατριώτες μου. Να μην είμαι και εγώ μια απρόσωπη και σκληρή εξουσία. Να μειώσω τα τέλη, να προστατέψω τους εργαζόμενους, να ισχυροποιήσω τις δημοτικές επιχειρήσεις και να διατηρήσω το δημοτικό χαρακτήρα του λιμανιού, της μαρίνας, της καθαριότητας, της ΔΕΥΑΚ. Πίστεψα ότι δεν έπρεπε να κατεδαφίζω πέργολες και να διώκω συμπατριώτες μου. Αντιστάθηκα ακόμα και σε συναδέλφους μου που ήθελαν την σκληρή νομιμότητα σε εποχές που προέχει η κοινωνική ευαισθησία. Ίσως όλα αυτά να ήτανε λάθος. Όπως λάθος πρέπει να ήτανε και η αγωνία μου για την ανεργία των νέων και να βρω λύση γι’ αυτούς.
Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή αγωνιζόμαστε για να πείσουμε τους συμπατριώτες μου ότι κάναμε το καθήκον μας και εργαστήκαμε σκληρά. Δεν κλέψαμε, δεν αδικήσαμε, δεν τιμωρήσαμε κανέναν. Δεν ζημιώσαμε το Δήμο μας. Ειδικά εγώ για να τους πω ότι αυτό που έκανα για τα οποία δεν ζητώ συγνώμη είναι στάση ζωής που την τήρησα όλα τα χρόνια της ζωής μου.
ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

Στις ερωτήσεις τώρα των δημοσιογράφων που ακολούθησε ο Κ.Καίσερλης απάντησε μεταξύ άλλων ότι : «…. Ήθελα να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου …. Ότι δεν έχω καμία πικρία… φαίνεται… τονίζει ότι πίστεψα που το εφάρμοσα κατά γράμμα τα 3,5 χρόνια δεν τα αποδέχθηκε ο λαός της Κω, για παράδειγμα τονίζει… άφησα τους συμπατριώτες μου της πλατείας Ελευθερίας να έχουν τραπεζοκαθίσματα, είπα στην ομιλία μου ότι στην καταπίεση της Τρόικα εγώ και της Αρχαιολογικής υπηρεσίας εγω θα επιτρέψω να μπουν τραπεζοκαθίσματα και μέσα στο Μουσείο και δυστυχώς οι συμπατριώτες μου της πλατείας Ελευθερίας δεν με ψήφισαν, που σημαίνει τονίζει ότι θέλουν νομιμότητα… στην συνέχεια τονίζει… κοιτάξτε υπήρχε ένας καλός άνθρωπος ο Καίσερλης, φεύγει ο καλός άνθρωπος… φαίνεται ότι θέλουν τη νομιμότητα, να την έχουν τη νομιμότητα, εγω θεωρώ τονίζει ότι η νομιμότητα είναι στημένη ιστορία από την Τρόικα για να εξαντλήσει τους συμπατριώτες μου και εγώ θα είμαι πάντα αντίθετος… Εγώ συνεχίζει ο κ.Καίσερλης προσωπικά πιστεύω …ότι ο πολίτης πλέον απαιτεί την νομιμότητα… ο κ.Καίσερλης τόνισε ότι φυσικά και μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα αρκεί τον αγώνα αυτό να μην τον δίδουν 5 άνθρωποι αλλά όσοι πολίτες μπορούν να στρατευτούν και να πιστέψουν ότι είναι και δική τους υπόθεση…. Σε ερώτηση που του απευθύνθηκε για τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Καίσερλης… το σύνολο των παρατάξεων, μια πολύ μεγάλη μερίδα μελών και στελεχών τις δικής μου παράταξης και μιλάω τονίζει με ειλικρίνεια και το σύνολο του λαού της Κω, είναι αντίθετο με την Κοινωνική οικονομία, ο μόνος και ελάχιστοι που στηρίζει αυτή την προοπτική είναι ο Κώστας ο Καίσερλης… Σε ερώτηση της kosvoiceμετααξύ άλλων … εάν δεν είναι δήμαρχος την δεύτερη Κυριακή, ποιες θα είναι οι διαδικασίες στην παράταξη του απάντησε «… η αλλαγή της δημοτικής αρχής με βάση το νόμο γίνεται 1η Σεπτεμβρίου… στο διάστημα αυτό λοιπον με την παραίτηση του δημάρχου, συγκαλείται η δημοτική ομάδα … και εκλέγουν νέο δήμαρχο…»
Πηγή: Kosvoice

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου