Ειδήσεις

Ασκηση ποινικών διώξεων εις βάρος πρώην δημάρχου

Ποινικές διώξεις για δύο κακουργήματα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος στον πρώην δήμαρχο Πεταλούδων κ. Μιχάλη Κορδίνα και σε δημοτικό υπάλληλο.

Ο Εισαγγελικός λειτουργός άσκησε συγκεκριμένα διώξεις σε βάρος τους για τα αδικήματα:
-Της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης από την οποία το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημιά που προκλήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στον οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Ο δράστης εξακολούθησε επί μακρό χρόνο την εκτέλεση του εγκλήματος.
-Της απιστίας σχετική με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης από την οποία το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημιά που προκλήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στον οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, αφορμή για την Εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσε πόρισμα του επιθεωρητή της Οικονομικής Επιθεώρησης Κρήτης κ. Θεόδωρου Τζούλια, στην οικονομική διαχείριση των ετών 1999 – 2005 του πρώην δήμου. Την 2α Οκτωβρίου 2013 είχε αποσταλεί εξάλλου το ίδιο πόρισμα και στη ΔΟΥ Ρόδου προκειμένου να γίνουν καταλογισμοί, που θεωρούνται ως ελλείμματα, στους δύο υπόλογους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου