Τοπικές Ειδήσεις

DER TOURISTIC: Βράβευση ξενοδοχείων Ρόδου, Σύμης και Τήλου

Διακρίθηκαν στις προτιμήσεις των τουριστών του την τουριστική περίοδο του 2022

Τα ξενοδοχεία της Ρόδου, της Σύμης και της Τήλου, που διακρίθηκαν στις προτιμήσεις των πελατών του, τη σεζόν του 2022, βράβευσε ο ταξιδιωτικός οργανισμός Der Touristic Nordic/ Apollo, σε ένα ειδικό event που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο ξενοδοχείο KRESTEN ROYAL Euphoria Resort από την εμπορική διευθύντρια Nina Hornewall, τον Senior Contract Manager Γιάννη Φραγκίσκο και άλλα στελέχη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Τύπου και Επικοινωνίας Κώστας Ταρασλιάς, ο επίτιμος πρόξενος Δανίας, Νορβηγίας και Σουηδίας κ. Γιώργος Τσέλιος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, Γιώργος Ματσίγκος, ο τουριστικός πράκτορας, Κυριάκος Μαστορίδης κ.α.
Ο αντιδήμαρχος κ. Ταρασλιάς συνεχάρη τα στελέχη του Apollo και τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν, δηλώνοντας τα εξής: «Εκ μέρους του δημάρχου μας Αντώνη Καμπουράκη, θέλω να σας συγχαρώ για την καλή δουλειά που κάνει ο οργανισμός Αpollo. Η οικονομία του νησιού μας στηρίζεται κατά 95% στον τουρισμό. Η πλειοψηφία των πολιτών, ζει από τον τουρισμό και εργάζεται σκληρά για να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες μας. Είναι λοιπόν ύψιστης σημασίας, να υπάρχουν τόσο σημαντικοί συνεργάτες, όπως ο Apollo. Οι εκδηλώσεις βράβευσης, όπως η σημερινή αναδεικνύουν το καλό επίπεδο συνεργασίας αλλά και το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έτσι διασφαλίζεται η ικανοποίηση του επισκέπτη και η επιστροφή στο νησί μας. Παράλληλα διασφαλίζεται η ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας».


Έμφαση στη συμβολή των εργαζόμενων στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών έδωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος, σημειώνοντας ότι: «Οι εκδηλώσεις αυτές όπως η σημερινή, στοχεύουν πάντα στην ποιότητα αλλά και στο περιβάλλον. Ο Σύλλογός μας, δίνει έμφαση στους δύο αυτούς παράγοντες, στην ποιότητα και στο περιβάλλον. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν και να τονίσω ότι όλοι αισθανόμαστε και είμαστε νικητές. Όλοι αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό για να προσφέρουμε υγιεινή, ασφάλεια και ποιότητα στο μέγιστο δυνατό επίπεδο. Και για να το πετύχουμε αυτό, στηριζόμαστε στον ανθρώπινο παράγοντα, στο στελεχιακό δυναμικό, από τον ιδιοκτήτη και τον διευθυντή και σε κάθε εργαζόμενο».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου Ρόδου με τον γνωστό Φινλανδό σκηνοθέτη Taavi Vartia που θα γυρίσει τρεις κινηματογραφικές ταινίες στο νησί. Η μία εξ αυτών θα αφορά στο δυναμικά ανερχόμενο άθλημα του disc golf που γνωρίζει μεγάλη απήχηση στις σκανδιναβικές χώρες. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΠΡΟΤΟΥΡ, σχεδιάζεται η διεξαγωγή ενός μεγάλου πρωταθλήματος disc golf στη Ρόδο μελλοντικά. Τέλος, ο κ. Τσιλιγκίρης αναφέρθηκε στη συνεργασία της δημοτικής αρχής και του ΠΡΟΤΟΥΡ με το Apollo-Der Touristik Nordic για την επέκταση της τουριστικής σεζόν.
Η κα Nina Hornewall δήλωσε ότι για τον Apollo η Ελλάδα αποτελεί συνολικά τον σημαντικότερο προορισμό, ενώ η Ρόδος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός στον οποίο δραστηριοποιείται. Εξίσου σημαντικοί είναι όμως και οι μικρότεροι προορισμοί όπως η Τήλος, η Λέρος, η Ψέριμος κ.λπ.
Είπε επίσης ότι ο τουριστικός οργανισμός έχει επεκτείνει πλέον τις δραστηριότητές του και στην αγορά της Ολλανδίας. Απευθύνεται συνολικά σε περίπου 45 εκατ. εν δυνάμει επισκέπτες (πάνω από 25 εκατ. από τις σκανδιναβικές χώρες και άλλα 18 από την Ολλανδία). Τα πρώτα γκρουπ του Apollo από την Ολλανδία αναμένονται μάλιστα στις αμέσως επόμενες ημέρες. Όσο για τις κρατήσεις/φετινές αφίξεις από τις αγορές της Σκανδιναβίας στη Ρόδο είπε ότι θα σημειώσουν αύξηση της τάξης του 20% σε σύγκριση με το 2022. Άλλοι (ελληνικοί και ξένοι προορισμοί) σημειώνουν υψηλότερα ποσοστά αύξησης, η Ρόδος είχε όμως στα προηγούμενα χρόνια «ελάχιστες» απώλειες από τις σκανδιναβικές αγορές.
Η εμπορική διευθύντρια του Apollo/ Der Touristik Nordic δήλωσε ότι φέτος, ο τουριστικός οργανισμός κατάφερε να κλείσει 70.000 slots στο αεροδρόμιο της Ρόδου και ότι του χρόνου θα αυξηθεί ο αριθμός αυτός στα 80.000! Ο στόχος όμως είναι τα 90.000 slots, που ωστόσο δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί από τη μία μέρα στην άλλη λόγω της υψηλής ζήτησης και των δυνατοτήτων του αεροδρομίου «Διαγόρας». Το πρόγραμμα του Apollo στη Ρόδο θα διαρκέσει 210 μέρες, ενώ στόχος είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων του και η επιμήκυνση της σεζόν στο νησί.


Τέλος, η κα Hornewall αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει ο Apollo στη βιωσιμότητα και στην ποιότητα, αλλά και σε νέα προϊόντα, όπως ο αθλητικός τουρισμός ή τα ειδικά διαμορφωμένα πακέτα για τους seniors (άνω των 60) που σύμφωνα με έρευνες και μελέτες αποτελούν το ηλικιακό γκρουπ ταξιδιωτών που θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη.
Η Ρόδος, όπως τόνισε η εμπορική διευθύντρια του Apollo, «σκοράρει» ψηλά στις σκανδιναβικές αγορές. Σημείωσε όμως ότι άλλοι προορισμοί (ανερχόμενοι ή μη) συγκεντρώνουν ακόμη υψηλότερα σκορ, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πλέον εντονότερος ανταγωνισμός.
Τα ξενοδοχεία της Ρόδου, της Σύμης και της Τήλου που βραβεύτηκαν έχουν ως εξής:

Κατηγορία 2, 2+ αστέρων
Tilos Michalis Studios 2 Gold
Rhodos Amalia 2+ Silver
Rhodos Africa 2+ Bronze
Category 3 Αστέρων
Tilos Eleni Beach Gold
Tilos Apollo Gold
Tilos Irini Gold
Κατηγορία 3+ αστέρων
Rhodos Cactus Gold
Rhodos St James’s Silver
Rhodos Esperides Beach
Family Hotel Silver
Rhodos Oceanis Park
Bronze Κατηγορία
4 αστέρων
Symi Iapetos Village Gold
Rhodos Rhodos Horizon
City Gold
Tilos Ilidi Rock 4Silver
Rhodos Annapolis Bronze
Rhodos Mitsis Faliraki Beach Hotel & Spa Bronze
Κατηγορία 4+ αστέρων
Rhodos Amada Colossos Gold
Rhodos Mythos Beach Resort Silver
Rhodos Levante – powered by Playitas Bronze
Κατηγορία 5 αστέρων
Rhodos Esperos Village
Blue & Spa Gold
Rhodos Elysium Resort &
Spa Silver
Rhodos Mitsis Alila Resort & Spa Bronze
Mondo family
Rhodos Mythos Beach Resort 4+ Silver

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου