Τοπικές Ειδήσεις

Σύσκεψη για την λειτουργία των Σφαγείων  Δ.Κ. Έμπωνας  εν όψει της γιορτής του Πάσχα

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Περιφερειακού Φυτωρίου και των Σφαγείων Ρόδου κ. Μιχάλη Μπαριανάκη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Φυτωρίου με θέμα την λειτουργία των Σφαγείων της Δ.Κ. Έμπωνας  τα οποία ανήκουν στον Δήμο Ρόδου εν όψει της εορτής του Πάσχα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Προέδρου του Φυτωρίου, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Πρωτογενούς τομέα του Δήμου  Ρόδου κ. Πόκκιας, ο Προιστάμενος του Φυτωρίου κ. Ρένεσης, ο λογιστής της εταιρείας κ. Αιβάζης και ο κ. Μανιώτης  γεωπόνος του Πρωτογενή τομέα του Δήμου Ρόδου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να λειτουργήσει εκτός του Σφαγείου στην Ρόδο και επιπρόσθετα, το σφαγείο στη Δ.Κ. Έμπωνας  με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι κτηνοτρόφοι των περιοχών της Νοτιοδυτικής πλευράς του νησιού για να εκλείψουν τα φαινόμενα παράνομων σφαγών λόγω του αυξημένου αριθμού των σφάγιων αφού το Πάσχα φέτος γιορτάζεται τέλος Απριλίου.

Για το λόγο αυτό μετά από θετική εισήγηση του Αντιδήμαρχου Πρωτογενή τομέα κ. Πόκκια και του Προέδρου της Δ.Κ. Έμπωνας κ. Καρναβά,  θα παραχωρηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σφαγείο της Δ.Κ. Έμπωνας  στην διαχείριση του Περιφερειακού Φυτωρίου για τις ημέρες του Πάσχα.

Δόθηκε έμφαση στην καλή οργάνωση και στην σωστή διαδικασία σφαγής των ζώων για την διασφάλιση της καθαριότητας και της Δημόσιας υγείας.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι  δεσμεύτηκαν να στηρίξουν και να προωθήσουν την τοπική κτηνοτροφική παραγωγή ζητώντας από τους καταναλωτές να αγοράσουν ντόπια αμνοερίφια τόσο  για την ποιότητα τους όσο και για την νοστιμιά τους .

Υποσχέθηκαν για καλή συνεργασία και  ευχήθηκαν Καλό Πάσχα σε όλους .

 

Ο

Πρόεδρος

Μιχαήλ    Μπαριανάκης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου