Αθλητικά

Σκακιστές από όλο τον κόσμο στο Φεστιβάλ Ρόδου!

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε από τους συνδιοργανωτές μιας μεγάλης πρωτοβουλίας που αφορά την διεξαγωγή του Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 25 Απριλίου 2019, στην Ρόδο.

Αναλυτικότερα, η Διεύθυνση Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσων, συνδιοργανώνει με τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «Ιππότης» και το δήμο Ρόδου το Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου στο οποίο, συμπεριλαμβάνονται 3 διαφορετικά πρωταθλήματα:

Α. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρχάριων, 5-15 Απριλίου 2019

Β. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ηλικιωμένων, 5-15 Απριλίου 2019

Γ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων Ηλικιωμένων, 15-25 Απριλίου 2019

Τα προαναφερόμενα Πρωταθλήματα είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και έχουν ανατεθεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ομοσπονδία (ECU) και την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE).

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου κ. Νίκος Βασιλάκης:

«Στο Φεστιβάλ αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 750 άτομα, παίκτες και παίκτριες πάνω από 50 χώρες. Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου ‘ΙΠΠΟΤΗΣ’ συνεχίζοντας τις επιτυχημένες διεθνείς διοργανώσεις, μετά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκακιού Τυφλών Νέων 2011, του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκακιού Τυφλών 2011 του Πανευρωπαϊκού Ομαδικού Κυπέλλου Σκακιού ‘European Chess Club 2015’. Είναι αποτέλεσμα προσπαθειών πολλών ετών».

Στην τοποθέτησή του, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού Δωδεκανήσου κ. Νίκος Νικολής, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «Η ΠΝΑΙ είναι πάντα κοντά σε όλες τις αθλητικές δράσεις του τόπου μας, αναλαμβάνοντας μεγάλες διοργανώσεις που διαφημίζουν τον τόπο μας και προσελκύουν τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης, τονώνοντας την αγορά των νησιών μας σε ‘νεκρές’ τουριστικά περιόδους».

Με την σειρά του, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής τόνισε πως «Ο δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ, είναι συνδιοργανωτής σε ένα μεγάλο φεστιβάλ. Το σκάκι είναι άθλημα της γνώσης και πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με αυτό. Το σκάκι είναι διεθνώς αναγνωρισμένο άθλημα. Με την ΠΝΑΙ έχουμε θέσει κοινούς στόχους όπως να μπορέσουμε να προωθήσουμε τον τουρισμό σε χειμερινούς μήνες αλλά και να προωθήσουμε τον αθλητισμό με μεγάλες και διεθνείς διοργανώσεις, με πάρα πολλές και εκλεκτές συμμετοχές».

Να σημειωθεί πως συνολικά, παίκτες, συνοδοί και οι οικογένειες αυτών που θα έρθουν στην Ρόδο, ξεπερνούν τα 1.000 άτομα.

Το Chess Festival 2019 – Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου 2019, διεκδικήθηκε από πολλές χώρες αλλά και από περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν το Ηράκλειο της Κρήτης που φαινόταν πως κέρδιζε την φιλοξενία αλλά τελικά, τα κατάφερε και επικράτησε η Ρόδος!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου