Ειδήσεις

Δεν προσήλθαν χθες οι γιατροί του ΠΕΔΥ

Αδειο ήταν και χθες το κτήριο που στεγάζει τις υπηρεσίες του οργανισμού που θα αντικαταστήσει τον ΕΟΠΥΥ στην Εθνική Οδό Ρόδου- Λίνδου (πρώην ΙΚΑ).

Οι γιατροί που είχαν υποβάλει αιτήσεις για να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ δεν έδωσαν το παρών χθες στην υπηρεσία τους.
Σε λειτουργία ήταν μόνο το φαρμακείο του πρώην ΕΟΠΥΥ που εξυπηρετούσε ορισμένες και μόνο περιπτώσεις.

Τους ασφαλισμένους ενημέρωναν… οι υπάλληλοι της εταιρείας Securiti που έχει αναλάβει τη φύλαξη του ορόφου.
“Μάθαμε πως οι ιατροί δεν θα είναι στην υπηρεσία σήμερα. Αυτό λέμε και στους ασφαλισμένους που προσέρχονται στο κτήριο για να κάνουν τις εξετάσεις τους”, ενημέρωναν τους ασφαλισμένους οι υπάλληλοι.

“Οι ιατροί που έχουν συνάψει συμβάσεις με το ΠΕΔΥ θα βρίσκονται στις θέσεις τους από αύριο 20 Μαρτίου”, δήλωσε στη “δ” ο υποδιοκητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χ. Πλάτσης.
“Η υπηρεσία θα λειτουργήσει κανονικά. Δόθηκε εντολή να εξυπηρετηθούν όσοι προσέλθουν στην υπηρεσία ακόμη και χωρίς ραντεβού”, εξήγησε ο κ. Πλάτσης.

Στη διάθεση των ασφαλισμένων σύμφωνα με τα στοιχεία, θα υπάρχουν τρεις οδοντίατροι, τρεις παιδίατροι, ένας παθολόγος, ένας γυναικολόγος, δύο δερματολόγοι, ένας χειρουργός και ένας καρδιολόγος.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται, πάντως, να ξεκαθαρίσει το τοπίο και με τις συμβάσεις των 24 συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι να ανανεωθούν οι συμβάσεις που είχαν υπογραφεί παλαιότερα και λήγουν στο τέλος Μαρτίου.

Οι γιατροί ζητούν την υπογραφή νέας σύμβασης αλλά μετά από την διαπραγματευτική διαδικασία που ορίζει ο νόμος. Προειδοποιούν μάλιστα ότι, σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό ενδέχεται να προχωρήσουν σε αναστολή της παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου