ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το αποχαιρετιστήριο λεύκωμα της Σακελλαροπούλου: Σταθμοί και συμβολισμοί στις τελευταίες ημέρες της θητείας της

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Κ

Με ένα αφιε­ρω­μα­τικό λεύκωμα ανα­μέ­νε­ται να σημα­το­δο­τή­σει τη θητεία της στην Προ­ε­δρία της Ελλη­νι­κής Δημο­κρα­τίας η Κατε­ρίνα Σακελ­λα­ρο­πού­λου, καθώς η πρώτη γυναίκα αρχηγός του ελλη­νι­κού Κράτους ολο­κλη­ρώ­νει σε λίγες ημέρες τον πεντα­ετή κύκλο της στο ανώτατο πολι­τειακό αξίωμα της χώρας.

Στα­χυο­λο­γώ­ντας σημα­ντι­κές στιγμές, αλλά και συμ­βο­λι­κές κινή­σεις και δράσεις για το θεσμό και τη λει­τουρ­γία του στη σύγ­χρονη εποχή, στις σελίδες του λευ­κώ­μα­τός της η κυρία Σακελ­λα­ρο­πού­λου ανα­μέ­νε­ται να συμπε­ρι­λά­βει ακόμη φωτο­γρα­φίες και κείμενα που φέρουν το προ­σω­πικό, πολι­τικό της στίγμα κατά την πεντα­ετή θητεία της, αλλά και την ατομική αισθη­τική της, επι­μέ­νο­ντας στην εγγύ­τητα και την εξω­στρέ­φεια του Προ­ε­δρι­κού Μεγάρου και του εκά­στοτε ενοίκου του.

Υπό αυτό το πρίσμα, το άνοιγμα του Προ­ε­δρι­κού Μεγάρου στους πολίτες εκτι­μά­ται ότι απο­τε­λεί μια από τις εμβλη­μα­τι­κές πρω­το­βου­λίες της Προ­ε­δρίας της κυρίας Σακελ­λα­ρο­πού­λου, η οποία θα περιέ­χε­ται μαζί με άλλες στο λεύκωμα που έχει επι­με­λη­θεί, κλεί­νο­ντας ορι­στικά τον κύκλο της θητείας της. Το λεύκωμα ανα­μέ­νε­ται να παρου­σια­στεί στις 6 το από­γευμα της ερχό­με­νης Δευ­τέ­ρας, 24 Φεβρουα­ρίου στο Προ­ε­δρικό Μέγαρο, στη διάρ­κεια μιας σεμνής και απο­χαι­ρε­τι­στή­ριας τελετής, στην οποία θα λάβουν μέρους συνερ­γά­τες της Προ­έ­δρου, αλλά και εκπρό­σω­ποι του Τύπου.

Τους τελευ­ταί­ους απο­χαι­ρέ­τισε εγκάρ­δια χθες η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τίας παρα­θέ­το­ντας δείπνο σε εστια­τό­ριο του κέντρου των Αθηνών, όπου αντάλ­λαξε μαζί τους και για περισ­σό­τε­ρες από τέσ­σε­ρις ώρες σκέψεις και απόψεις με επί­κε­ντρο την πεντα­ετή της θητεία στην Προ­ε­δρία, λίγες ώρες πριν ανα­χω­ρή­σει για τα Γιάν­νενα, προ­κει­μέ­νου να παρα­στεί στην επέτειο απε­λευ­θέ­ρω­σης της πόλης. Σημειω­τέον ότι στην πρω­τεύ­ουσα της Ηπείρου το παρόν στις εορ­τα­στι­κές εκδη­λώ­σεις ανα­μέ­νε­ται να δώσει και ο διά­δο­χός της, Κων­στα­ντί­νος Τασού­λας, με την αλλαγή σκυ­τά­λης στο Προ­ε­δρικό Μέγαρο να προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται για τις 13 Μαρτίου.

Στην «Κυριακή της Ορθο­δο­ξίας»

Νωρί­τερα, η Κατε­ρίνα Σακελ­λα­ρο­πού­λου θα ολο­κλη­ρώ­σει τον κύκλο των θεσμι­κών επι­σκέ­ψεών της ανά την Ελλάδα, αφού μεταβεί τις επό­με­νες ημέρες αρχικά στα Γιάν­νενα και ακο­λού­θως στη Δράμα, ενώ η κατα­λη­κτική, δημόσια εμφά­νισή της τοπο­θε­τεί­ται στις 9 Μαρτίου, ανήμερα την Κυριακή της Ορθο­δο­ξίας.

Συγκε­κρι­μένα, η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τίας ανα­μέ­νε­ται να παρα­στεί στην επίσημη Δοξο­λο­γία για την Κυριακή της Ορθο­δο­ξίας στον Μητρο­πο­λι­τικό Ναό Αθηνών και ακο­λού­θως να παρα­θέ­σει γεύμα στην ηγεσία της Ιεραρ­χίας στο Προ­ε­δρικό Μέγαρο, λίγα εικο­σι­τε­τρά­ωρα πριν τη διαδοχή της από τον Κώστα Τασούλα.

Μετά την «αλλαγή φρουράς», η Κατε­ρίνα Σακελ­λα­ρο­πού­λου θα βρί­σκε­ται πλέον στο νέο γραφείο της, στην συμβολή των οδών Ακα­δη­μίας και Σίνα στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα εξα­κο­λου­θή­σει να δια­τη­ρεί την στενή επαφή της με τους πολίτες πάνω και πέρα από τα όρια ενός «πολι­τι­κού γρα­φείου», τη στιγμή που μετρη­μέ­νοι στα δάκτυλα του ενός χεριού θα είναι οι συνερ­γά­τες της, οι οποίοι θα την ακο­λου­θή­σουν στην νέα της πολι­τική στέγη, απο­χω­ρώ­ντας μαζί της από το Προ­ε­δρικό Μέγαρο.

Πηγή: protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.