Ειδήσεις

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και το Σωματείο των Εργαζομένων στη ΔΕΗ

Με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και το Σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ Α.Ε. «Ζευς», συναντήθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, κ. Σάββας Χατζησάββας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κκ.  Λευτέρης Καρανικόλας και  Γιώργος Φρατζολάκης, καθώς το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ Α.Ε. «Ζευς», τους κ. Μιχάλη Χαροκόπο (Πρόεδρο), κ. Αντώνη Στεργάκη (Αντιπρόεδρο), κ. Παναγιώτη Μπαλή  (Οργανωτικό Γραμματέα) και τα μέλη,  κ.  Κώστα Φραγκάκη και κ. Γιάννη Χατζηαντωνίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας στα νησιά του Αιγαίου, που αποτυπώθηκαν και στο περιεχόμενο της Ερώτησης που κατέθεσε ο κ. Κόνσολας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ η ανεργία στα νησιά του Αιγαίου, μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε στο 21,1% έναντι 16,5% που κυμαινόταν το Δεκέμβριο του 2016, τη στιγμή που σε όλες τις άλλες περιφέρειες υπάρχει οριακή, έστω, μείωση της ανεργίας.

Ο κ. Κόνσολας θεωρεί ως καθοριστικό παράγοντα για την αύξηση της ανεργίας την πολιτική της υπεροφολόγησης και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, που ήδη έχει αρνητικές συνέπειες.

Συζητήθηκε, επίσης, το ζήτημα των καθυστερήσεων στη διεκπεραίωση των αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων από τον ΟΑΕΔ της Ρόδου, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Ο κ. Κόνσολας ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου ότι, εκτός από την ενίσχυση με προσωπικό του ΟΑΕΔ στη Ρόδο, που ζήτησε από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πρότεινε τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και την αλλαγή του πλαισίου διεκπεραίωσης με κύριο κριτήριο την ταχύτητα και την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έγινε, επιπλέον, εκτενής συζήτηση για τη λειτουργία του νέου σταθμού της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο. Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ «Ζεύς», καθώς και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, τόνισαν στον Βουλευτή Δωδεκανήσου ότι εκκρεμεί η στελέχωση του νέου εργοστασίου με προσωπικό.

Συγκεκριμένα, επεσήμαναν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να πραγματοποιηθούν προσλήψεις 75 εργαζομένων με απαραίτητο κριτήριο αυτό της εντοπιότητας, όπως, επίσης, και να ενεργοποιηθεί η πρόσληψη των 22 ατόμων που έχουν επιτύχει σε προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του εργοστασίου της ΔΕΗ και στην έναρξη της λειτουργίας του, τονίζοντας ότι είχε καταθέσει σχετική ερώτηση, και στην απάντηση που έλαβε προβλεπόταν η πλήρης λειτουργία του εργοστασίου το πρώτο εξάμηνο του 2018 και η προκήρυξη 22 θέσεων για τη στελέχωση με προσωπικό του νέου εργοστασίου.  Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ οι θέσεις προκηρύχθηκαν, έχει παγώσει η διαδικασία και το εργοστάσιο παραμένει χωρίς νέο προσωπικό.

Ο κ. Κόνσολας είχε επισημάνει, επίσης, την ανάγκη υλοποίησης αντισταθμιστικών έργων  στο Δήμο Ρόδου, που ούτε αυτά έχουν δρομολογηθεί ή υλοποιηθεί.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Ο διάλογος με τους ανθρώπους της εργασίας είναι χρήσιμος και ουσιαστικός. Είμαι άνθρωπος του ουσιαστικού και όχι του προσχηματικού διαλόγου.

Η χώρα χρειάζεται μια νέα κοινωνική συμφωνία με ευρεία συναίνεση, που θα προωθήσει βαθιές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Είναι καιρός να φύγουμε μακριά από διχαστικές λογικές, να γυρίσουμε την πλάτη στη ρητορική του μίσους και των τεχνητών διαχωρισμών.

Η υπέρβαση των σημερινών αδιεξόδων είναι κοινή υπόθεση».

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου