Ειδήσεις

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η μελέτη των δικτύων άρδευσης του Φράγματος Κρητηνίας

Εντός του Μαρτίου η έναρξη κατασκευής της λιμνοδεξαμενής

Με τον αγροτικό κόσμο της περιοχής Κρητηνίας, Μανδρικού και Έμπωνα, συναντήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονα Ζαννετίδη, τον ειδικό συνεργάτη του Γραφείου Περιφερειάρχη για τεχνικά θέματα,  Στέργο Στάγκα και τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΥΔ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Νίκο Οικονόμου.

Στη συνάντηση, που ήταν η πρώτη στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφερειακής Αρχής, σε μια διαδικασία αμφίδρομης ενημέρωσης για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, συμμετείχαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Κρητηνίας, Μανώλης Αμβροσιάδης,  Μανδρικού – Έμπωνα, Μιλτιάδης Καρνάβας και αγρότες της περιοχής.

Βασικό θέμα της ουσιαστικής συζήτησης που έγινε, ήταν η ακριβής αποτύπωση των αναγκών άρδευσης της περιοχής, προκειμένου να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια, έως τον προσεχή Μάιο,  η μελέτη των δικτύων άρδευσης του Φράγματος Κρητηνίας, μελέτη που δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό και αφορά ένα έργο, την υλοποίηση του οποίου οι αγρότες περιμένουν για χρόνια.

Σημειώνεται ότι η μελέτη των δικτύων άρδευσης αποτελεί δέσμευση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής του Φράγματος Κρητηνίας, έργο το οποίο έχει συμβασιοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2017 και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του προσεχούς Μαρτίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου